kolmapäev, 22. september 2010

Vegan "parmesan" - ideaalne asendus ka siis, kui kodus juust otsas

Itaalias käies pani mind imestama, et nad puistavad kõikjale parmesani. See oli 4 aastat tagasi.

Nüüd on mul endal alati kapis mõnda kõva, parmesani tüüpi juustu, sest ilma selleta on pastaroog poolik. Ja kui juust on otsa saanud, siis on ikka kohe midagi väga puudu. Ma tean, et tundub ekstreemne. Ka mulle tundus enne, kui see harjumuseks sai.

Leidsin vegan-retseptide blogist geniaalse idee, kuidas asendada puistejuust taimse vegan "parmesaniga". Nii on ka vegan pastaroad täiuslikud ja vägagi maitsekad.

- 100 grammi Brasiilia ehk parapähkleid
- 2 küünt küüslauku
- soola

Purusta pähklid ja küüslauk blenderis/köögikombainis täiesti puruks.Maitsesta soolaga, sega läbi. Peab jääma üsna soolane, tugeva maitsega "juust!. Puista pastaroale - maitseb väga hea. Sobib asendama ka tavalist puistejuustu, kui see otsa on saanud. Avatud meelt!

2 kommentaari:

  1. Pean ka selle ikka ise järele proovima - usun, et maitseks!!

    VastaKustuta
  2. Tugevamaitselise pastaroa peal ei tee natukene võhiklum inimene vahetki, kas tegemist on parmesani või muu puistega. Lisab olulise maitsenüani ja "sööme esmalt silmadega" nüanss on ka täidetud - minule annab see viimane juusturiivimine/puistamine ikka palju juurde roa ilule ja kasvab ka usk roa headusesse :)

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...