Kui mul eile suur magusaisu peale tuli, teadsin, et lisaks maiustamisele kavatsen teha väikese eksperimendi ja oma meeslemmikule mitte öelda, et antud küpsised sisaldavad sojapiima, kaerajahu ning on vegan ja gluteeni vabad. Ikka selleks, et saada tema täiesti ausat, eelarvamuseta arvamust. Ja ta ütles: "Need küpsised on nii pehmed ja mahlased, millega need tehtud on?" Minu vastus - need sisaldavad banaani :)
Olen juba mõnda aega uurinud ja lugenud erinevaid retsepte, et aimu saada, mida küpsetistes kasutatakse, kui või, piim ja munad on välistatud (tihti ka tavaline nisujahu, et saada gluteenivaba küpsetis ja valge suhkur, sest see on lihtsalt väga keemiline). Siis lähevad käiku sojapiim, õunapüree, banaanid, oliiviõli ja kaerajahu ning vahtrasiirup. Kõik koostisosad on müügil supermarketites.
Umbes 20 suurt küpsist:
- 60 grammi taimset margariini
- 0,5 dl roosuhkrut
- 1 väike, hästi valmis banaan (0,5dl jagu püreed)
- 2 tl vaniljeekstrakti/-suhkrut
- 5 dl kaerajahu
- 0,5 dl suhkruta kakaopulbrit
- 1 tl soodat
- 1 tl soola
- 250 ml vanilje-sojapiima (Alprol on maitsev variant)
- 100 grammi tumedat, piimata shokolaadi
Püreeri blenderis banaan koos suhkruga. Lisa toasoe margariin ja kergelt leige sojapiim, püreeri veelkord. Sega omavahel kuivained ja vala neile peale banaani-piima segu. Sega läbi ja lisa hakitud shokolaad. Sega ühtlaseks. Tõsta supilusikaga pannile tupsud. Lükka natuke laiali. Küpseta 175kraadises ahjus 25minutit. Julget meelt!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar