Kui saak on olnud eriti rikkalik ja võis praetud puravikest isu täis söödud, on minu järgmiseks valikuks alati mõni pastaroog. See on hea valik, sest pasta on justkui tühi palett, mis laseb seenel särada. See tähendab ka, et valmistada pole vaja keerukat kastet.
Jagub kahele:
- 150 grammi tagliatellet või muud pastat
- 150 grammi puravikke
- 1 spl kuiva valget veini või mõned tilgad sidrunimahla
- 1 spl merevaiku
- 1 dl rõõska koort (10%)
- 50 grammi parmesani (Forte sobib ka)
- õli
- võid
- soola, pipart
- siledalehelist peterselli
Pane pott veega tulele, lisa pasta keevasse, tugevalt soolatud vette ja keeda 1 minut vähem, kui pakil nõutud. Tuld ära palju maha keera, pasta peab koguaeg hoogsalt keema.
Samal ajal lõika puravikud väiksemaks ja prae kõrgel kuumusel õli-või segus 5 minutit. Lisa soola ja prae veel 1 minut. Lisa merevaik, rõõskkoor. Sega läbi ja lase madalal kuumusel podisena. Riivi hulka supilusikatäis parmesani, lisa vein või sidrunimahl ja sega läbi. Maitsesta vajadusel soola-pipraga.
Kurna pasta, ära loputa ning lisa seenekastmele. Lase minuti jagu madalal kuumusel tõmmata. Serveeri kohe, purusta peale pipart, riivi parmesani. Kaunista siledalehelise peterselliga. Head maiustamist!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar