Tuleb tunnistada, et valmistan neid vahel ka nädala keskel, ilma ühegi piduliseta. Need on suurepärane täiendus kodusel filmiõhtul.
Minule meeldivad kanatiivad kõige rohkem kergelt aasia mõjutustega marinaadis, mis küpseb ahjus mõnusasti kleepuvaks ja annab tiibadele imeilusa kuldse jume ja -läike.
Kui valmistan suuremat kogust tiibu, marineerin neid alati suures clip-on kilekotis, kui aga kodustele, siis segan tiivad marinaadi nende küpsetamisalusel. Nii saan näole ka suure naeratuse, sest suutsin ju endale vähem koristustööd tekitada.
Marinaadiretsept on mul alati taaskord silma järgi, aga sinna läheb:
- 3 osa soja
- 1,5 osa või vastavalt julgusele tšillikastet
- 1,5 osa või vastavalt maius-astmele suhkrusiirupit/mett
Sega kokku marinaad, kus põhjaks on sojakaste ning sõltuvalt sellest, kui vürtsiseid ja kleepjaid kanatiibu soovid lisa rohkem tšillikastet ja/või magusainet. Mulle meeldivad kanatiivad üsna vürtsikana ja tugevalt glasuurituna, magusa nüansiga, seega panen kahte viimast nimekirjas marinaadi üsna ohtralt.
Arvesta umbes 300grammi kanatiibu inimese kohta; pool sellest, kui suupistelaual on ohtralt muutki maitsvat. Lõika, või pigem löö kanatiivad 3ks tükiks nagu allpool pildil näidatud.
Sega kokku marinaadiga ja lase vähemalt 30minutit tõmmata, võimalusel üleöö.
Küpseta 200kraadises ahjus seni, kuni kanatiivad saavutavad Sulle meelepärase pruunistusastme. Minule maitsevad tiivaotsad juba pool-kärsanuna ja küpsetan seega 25minutit 200kraadises ahjus, lisaks 5-8minutit 220kraadises.
Soovi korral raputa serveerimisel peale seesamiseemneid. Sobivad süüa nii külmalt, kui kuumalt. Hääd piduõhtut!