laupäev, 29. oktoober 2011

Kätrini banaanileib - väljamaa klassika kodumaisete lisanditega

Banaanileib on üks tänuväärne saialine, kuhu saab suurepäraselt ära kasutada üleküpsenud banaanid. See, Ameerikamaa leiutis on populaarne kogu maailmas, kõigil natuke erinevad retseptid. Mulle meeldib vaid kerge banaanimekiga, mitte üleliia imal banaanileib. Mina lisan oma banaanileivale veel ka õuna- ja kõrvitsapüreed ning omajagu kaerahelbeid, mistõttu on see ideaalne amps kiireks hommikuks andes minusugusele maiasmokale just paraja annuse suhkruid, aga ka ohtralt muid tarvilikke toitained, mis pika päeva kergemini vastu aitavad pidada.

Mõnus on banaanileib isetehtud nutellaga - banaanid ja shokolaad on ju ideaalne kooslus, eriti veel hommikul. Ja sobib see saialine suurepäraselt ka rösterisse pista, kui millegi krõbedama järgi isutab.

Valmib üks pätsike
- 1 keskmine hästi küps banaan (ca 100g)
- 125 ml õunapüreed (1/2cup)
- 60 ml kõrvitsapüreed (1/4 cup)
- 60 ml roosuhkrut (1/4 cup)
- 60 ml õli (-rapsi või -viinamarjaseemne) (1/4 cup)
- 1 muna
- 250 ml kaerahelbeid (1cup)
- 125 ml nisujahu (1/2cup)
- 125 ml täisterajahu (1/2cup)
- 1 tl soodat
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 0,5 tl soola

Püreesta banaan ning sega kokku kõrvitsa- ja õunapüreega. Klopi hulka suhkur, muna ja õli. Sega kuivained omavahel, lisa märgadele koostisosadele ja sega puulusikaga just nii palju, et jahu enam näha poleks - ära üle sega. Saad üsna tiheda taina.

Kalla õlitatud keeksivormi ja küpseta 180 kraadi juures 45-50 minutit, kuni keskele torgatud puutikk puhtaks jääb. Eemalda vormist ja lase jahtuda. Serveeri moosi või nutellaga, röstitult on ka paljalt väga hea.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...