esmaspäev, 10. oktoober 2011

Toitev hommikusöök - õhuline kitsejuustu frittata

Mida inimesed hommikuks söövad? Õnneks süüakse juba üsna palju putru, miski osa on neid, kes üldse ei söö ja julgen arvata, et enamuses on need, kes hommikul oma keha saia/leiva ja vorstiga tervitavad. Meil siin köögis neid viimaseid miskipärast hommikuks ei tehta, vahel väga harva muidugi, aga enamasti mul leiba-saia kodus üldse polegi. Ja putru ka alati ei taha. Sellistel hommikutel teen ma omale enamasti frittatat.

Frittata erineb omletist küpsetamismeetodi tõttu - see peab küpsema madalal temperatuuril 10-15minutit. Tegelikuses kasutas kogu maailm kuni 1950ndateni frittata terminit igasuguse pannil valmistatud munaroa kohta, kuid hilisemalt on see Itaalia päritolu roog siiski lihtsast munaroast erinevad iseloomujooned saanud. Mulle meeldib eriti selle õhuline tekstuur, ent lisanditest pakatava roana on see siiski väga toitev.

Milliseid lisandeid frittatale laotada sõltub vaid igaühe fantaasiast ning külmkapi sisust, minul valmis sel korral kitsejuustu ja spinatiga suutäis. Oluline nipp valmistamise juures on lisada 1 muna kohta 1 spl vett, mis annab roala palju kergema tesktuuri.

- Ühe sööja kohta 2 muna + 2 spl vett
- ühe sööja kohta 2 peotäit meelepäraseid lisandeid. Näiteks:
- porrut
- paprikat
- brokolit
- suvikõrvitsat
- spinatit
- rukolat
- fetat
- kitsejuustu
- chorizot
- salaamit
- soola
- pipart

Kuumuta igasugused lisandiks valitud köögiviljad (v.a lehelised) pannil vähese õliga. Kui kasutad, lisa erinevad lihalised ja kuumuta kergelt läbi.

Klopi munad veega lahti, kuni peale tekib kerge vaht. Vala pannile, lisa soola-pipart ja küpseta madalal temperatuuril 10 minutit. Nüüd laota peale juustulised ning lehelised köögiviljad ja küpseta kaane all 5 minutit, et ka pealmine osa settiks. Libista taldrikule ning serveeri kohe. Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...