teisipäev, 11. oktoober 2011

Kiire piduroog - part apelsinifilee salatiga

Seda, et kõigil koguaeg kiire on, pole ilmselt isegi mõtet enam mainida. Aga see, et üks mõistusega(?) inimene selle kiire kõrvalt endale veel vabatahtlikult igaõhtuse koolikohustuse kaela võtab, paneb lause alguses kõvasti kahtlema. Sellest hoolimata just sellise tükiga ma sel sügisel hakkama sain ning veedan nüüd järgmised 2 aastat enamik õhtutest üheksani koolipingis. Tempo on hullumeelne, närvid koguaeg natuke liiga pingul ning janu hobide-kirgedega tegelemise järele aina kasvab. Üks hea külg sellel kõigel siiski on - igasugu superkiireid roogasid on saanud leiutada.

Üks selline on siin. Retsepti ju nagu tegelikult nii väga polegi, aga kui külalised tulemas ja kapp tühi, saab vaid kiirelt mõne asja järel poes käies tõelise piduroa 30 minutiga valmis. See on üks neist roogadest, kus tulemus on pöördvõrdelises suhtes panustatud pingutuse ja ajaga.

Tarvis läheb ühe sööja kohta:
- 1 pardi rinnafilee
- 2 apelsini
- 1 spl Cointreaud
- 5 spl apelsini mahla
- 3 spl vett
- 0,5 tl suhkrut
- soola, pipart

Lõika pardifilee nahale kuni lihani tihedasti risti-rästi lõiked ja aseta KÜLMALE PANNILE NAHK ALLPOOL. Puista peale soola, pipart. Prae keskmisel kuumusel 10minutit, et nahk muutuks krõbedaks ja rasv välja sulaks. Vahepeal vala vajadusel pannilt rasva ära. Pööra filee ümber ja prae teiselt poolt 8 minutit. Maitsesta krõbe nahk soola-pipraga. Vala pannilt üleliigne rasv.
Mässi filee kahekordsesse fooliumisse ja seejärel köögirätikusse. Lase fooliumis rahulikult 10minutit tõmmata.

Samal ajal valmista apelsinisalat. Selleks lisa praepannile vesi, apelsinimahl ja suhkur ning keeda kastet kõrgel kuumusel 5-8 minutit, kuni see kokku keeb. Lisa Cointreau ja apelsinifilee lõigud ning kuumuta kõrgel kuumusel 1 minut. Keera tuli maha ja jäta tõmbama.

Samal ajal viiluta part, tõsta taldrikule, kõrvale jaota apelsinifileed ning vala peale kaste. Kõrvale sobib ideaalselt rukola kerges sidruni-õli kastmes. Head turbo-kokkamist!

5 kommentaari:

  1. Kätrin, see oli väga mõnus - tegin seda täna õhtusöögiks. Fileed praadisin veidi teisiti ning kõige peale jahvatasin veidi SM chilli explosion vürtsisegu. Ja serveerisin lihtsalt rukolapadjal :)
    Aitäh retsepti eest!!

    VastaKustuta
  2. Pille, ole lahke, minu rõõm :)
    Kas Sa avaldad ka saladuse, kuidas parti praadisid?

    Kerge chilli-nüanss tundub väga mõnus - apelsinisalatile oleks see ka kindlasti mõnusaks nüansiks.

    VastaKustuta
  3. Oi, pole mingit saladust. Ma panen keskmiselt kuumale pannile, rasv all. 5 minutit ja siis keeran ja siis keeran uuesti ja siis veel uuesti. Rasva kallan minema, aeg-ajalt pressin puulabidaga vastu panni. Siis fooliumi sisse ja ootele.
    Väga ilus ja kergelt roosakas jäi seest, aga ilmselt on lihtsalt veidi närvilisema praadimisstiiliga Sinu omast :)

    VastaKustuta
  4. teemaväline küsimus:
    Kust parmesani juustu saab? Või mis parim asendaja on?

    VastaKustuta
  5. Anonüümne,
    parmesani saab enamikest suurematest kauplustest. Tallinnas kindlasti ka Stockmannist ja Kaubamajast, kuid ka näiteks Prismadest, Ülemiste Rimist, Järve ja Pirita Selverist ning teistest hyperpoodidest.

    Parim asendaja on Grana Paddano, mis veelgi laiemalt levinud, kui parmesan - ehk siis saadaval ka väiksemates Rimides-Selverites ning ka hind pole nii krõbe.

    Veel sobib suurepäraselt asendama Valio Forte juust, mis pole küll nii maitseküllane, aga on levinud ka väiksemates kohtades ning hind on oma 3 korda soodsam. Loodan, et õnnestub hankida :)

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...