reede, 3. september 2010

Portobello pitsa - argiõhtu elevusehetk

Ma ei tea, kas see on kuidagi üldiselt levinud nähtus, aga kui mina ütlen kodus, et õhtusöögiks teen ma pitsat, lähevad lauakaaslasel silmad põlema. Sel korral aga oli mul lisaks veel üks üllatus varuks. Nimelt ei valmistanud ma klassikalist pitsat, vaid portobello pitsat.

Portobello on ühisnimetajaks kihvtile antiigiturule Londonis ja suurele kultuurseenele, mida nüüd juba üsna lihtsalt meie kaubandusest leiab.

Tegelikkuses on portobello suureks kasvatatud shampinjon, kuid sel on palju rohkem seenelisem maitse ning ka tugevam, vähem vesine tekstuur. Müüakse neid enamasti kahe-nelja kaupa pakituna alusel, suurusjärgus 35.- karp.

Portobellot saab täita väga erinevate asjadega, kuid mina otsustasin seda hoopis pitsa põhjana kasutada. See on hea valik ja võimalus neile, kes erinevatel põhjustel nisu üldse ei tarbi või ei taha koos süüa teravilja-süsivesikuid ja liha ehk valke.

Milline pitsa valmistada, on igaühe enda fantaasia. Meil oli eile hakkliha-sinihallitusjuustu pitsa.
Vaja läheb:
- vastavalt sööjate arvule portobello seeni
- meelepärast kattematerjali (hakkliha, sinihallitusjuust, tomatikaste, hapukoor)
- juustu

Eemalda seenelt jalg. Prae hakitud seenejalad ja ca 300grammi hakkliha(katab külluslikult 2 seent aga jagub ka 3-4 seene peale), maitsesta soola-pipraga. Lisa 4 spl tomatikastet. Aseta seened ahjuplaadile, kumer pool allpool ja raputa peale natuke soola ja meelepäraseid ürte (hästi sobib tsipake tüümiani). Kata lihaseguga, murenda peale sinihallitusjuust, lisa tsipake hapukoort ja raputa üle juustuga. Küpseta 200kraadises ahjus 15minutit või kuni juust on sulanud ja kuldne. Head avastamist!

5 kommentaari:

  1. Kätrin, see retsept läheb loosi küll, aga enne ülejärgmist nädalat ei jõua...

    VastaKustuta
  2. Kätrin, kas too 300 g hakkliha kattes on Sul arvestatud 2 või 4 seene täitmiseks?

    VastaKustuta
  3. See on kahe seene täitmiseks - aga mu kaasa on suur lihasõber, seepärast seda sinna nõnda palju läkski. Jaotub kindlasti hästi ka 3 vahel ära ja kui võibolla natuke tomatit juurde lõikuda, jagub 4legi.

    VastaKustuta
  4. Järgi proovisin ja väga väga meeldis. Kasutasin ka salaamit, mis andis väga mõnusa maitse. Lihtne ja tõeliselt mõnus retsept. Tänud;)!

    Kyka

    VastaKustuta
  5. Kyka, mul on hea meel, kui meeldis
    Ja nagu pizza puhul, on ka siin kattematerjali valik igaühe fantaasia - seega on võimalusi lõputult! :)

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...