esmaspäev, 21. juuni 2010

Asendamatud röstitud paprikad - salatisse, suppi, bruschetta peale.

Kuigi paprikaid saab edukalt ka tavalises ahjus kõrgel temperatuuril röstida, on just suvel parim aeg suurem kogus paprikaid ära grillida ning purgis õli sees või sügavkülmas talve mornideks päeavdeks säilitada. Kui kuuma grilli käepärast pole, on all õpetus, kuidas paprikaid tava-ahjus röstida.

Röstitud paprikate valmistamiseks:

Pese paprikad ja lõika pikuti pooleks. Eemalda seemned ja varrejupp. Laota paprikad NAHK ALLPOOL grillile. Küpseta 5-10minutit, kuni paprika nahk on kohati mustjas ja villis ning liha pehme. Ära ehmata, kui need kohati täiesti põlenud tunduvad.

Lao paprikad kaanega anumasse ja lase jahtuda. Jahtumine kinnises anumas hõlbustab paprikate koorimist. Barbeque ahjus küpseta paperikaid 30minutit, kuni paprikad on pehmed.

Kui kasutad ahju, laota paprikad NAHK ÜLESPOOL ahjuplaadile. Küpseta kuumas grillahjus 230kraadi juures kõrgemapoolsel restil 10-15 minutit, kuni paprikad on pehmed ja pealt mustjad. Võta need ahjus ja kata ahjupann fooliumiga ning lase paprikatel jahtuda.

Koori paprikad tõmmates näppudega õrnalt nahk maha. Kuigi tundub tülikas, käib see tegelikult kiiresti.

Kui soovid paprikaid säilitada pane need kaanega purki, vala üle (oliivi)õliga. Säilib külmkapis nädala-paar. Pikemaks, ületalve säilitamiseks pista röstitud paprikaribad portjonite kaupa sügavkülma.

Lisaks imemaitsvale muhammara dipile, lisa röstitud paprikat ciabatta vahele/peale, värsketesse salatitesse, tortilja sisse, pita-burgerisse, pajaroogadesse või kasuta grill-liha lisandina. Kasuta alati just punaseid paprikaid. Kui sulle paprika ei meeldi, soovitan siiski proovida, sest kõrgel temperatuuril küpsetades omandab paprika teise maitsenüansi. Head grillimist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...