esmaspäev, 21. juuni 2010

Maagiline muhammara - röstitud paprikadipp


Hetkel on minu vaieldamatuks lemmikuks Nami-nami kokakoolitusel valmistatud eksootiline muhammara paprikadipp, mis sobib kõikjale - lihtsalt juurviljade või (tortilja)krõpsude dippimiseks, salatikastmeks, pita täidiseks, tortiljalisandiks, liharoa kastmeks ning isegi pesto asemel pasta hulka segada.

Selle kergelt suitsu-vürtsine pähklimaitse on küll üsna eriline, kuid enamasti siiski kõigi proovijate suur lemmik.

Muhammara retsept Nami-namist, natuke mugandatud:

- 400 grammi röstitud paprikaid
- 75 grammi kreeka pähkleid
- 0.25 tl Cayenne'i pipart
- 1-2 spl sidrunimahla
- 2-3 spl granaatõunasiirupit Narsharab
- 1 küüs hakitud küüslauku
- 0.5 tl jahvatatud vürtsköömneid
- 1 tl soola
- 0.5 tl suhkrut
- 2 spl riivsaia

Dipi valmistamiseks pane röstitud paprikad, Cayenne'i pipar, kreeka pähklid, sidrunimahl, granaatõunasiirup, küüslauk, jahvatatud vürtsköömned, sool ja suhkur köögikombaini või kannmikserisse ja püreesta ühtlaseks. Seda sama võid teha ka nuimiksriga.

Testi maitset - muhammara peab olema ühteaegu hapukas-magus- ja parajalt soolane. Vajadusel lisa sidrunimahla/granaatõunasiirupit/soola. Kui maitse paigas, lisa veidi riivsaia ja lase paisuda.

Serveeri näiteks peolaual, kus sobib nii liha- kui ka juurviljavaagna keskele. Või proovi hoopis bruschetta kattena, salatikastmena, tortilja/pita täidisena või grillvorstide elavdamiseks. Head avastamist!

*Granaatõunasiirupit "narsharab" saab Tallinna Keskturult, pudel maksab ca 35krooni. Sobib suurepäraselt ka liha marineerimiseks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...