pühapäev, 28. november 2010

Piparkoogilised glasuurmuhvinid - küpsetame tuppa jõululõhna

Panin just külmkappi esimese satsi piparkoogitainast tõmbama. See on mul teine aasta teha piparkoogitainas kodus ise - koogikesed saavad palju maitsvamad ja ausad - pole margariini, säilitusaineid ja muid halbu lisandeid. Valmistamine käib kiirelt ja siidpehme taina sõtkumine on mõusalt teraapiline, eriti piparkookide järgi lõhnavas köögis.

Kuna piparkoogitainas peab tõmbama, enne kui sellest piparkooke küpsetada saab tegin esimese advendi puhul lauale hoopiski toorjuustuglasuuriga piparkoogihõngulisi muhvineid ehk cupcake'e. Mõnusad muhvinid muudab eriti hõrguks ja pehmeks suur kogus kõrvitsapüreed.

Sobivad hästi pakkuda ka külalistele, näiteks jõulueelsel õhtusöögil, mille teemaline kooskokkamine ka hetkel nami-namis toimumas on.

Valmib 12 cupcake'i:
- 120 grammi nisujahu
- 120 grammi suhkrut
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl soodat
- 2 tl kaneeli
- 1 tl jahvatatud ingverit
- natuke riivitud muskaati
- noaotsatäis soola
- 40 grammi võid
- 2 muna
- 120 ml piima
- 200 grammi kõrvitsapüreed
Glasuur:
- 200 grammi toorjuustu
- 50 grammi võid
- 3 tl tuhksuhkrut
- 1 tl sidrunimahla
Kaunistuseks kreeka-pähkleid.

Pane kuivained kaussi, lisa toasoe või ja sega (miksriga) kuni saad liiva meenutava puru. Lisa juurde piim ja mikserda ühtlaseks, seejärel sega sisse munad. Viimasena lisa kõrvitsapüree ja sega kergelt läbi.

Jaota tainas 12-sse pabervormi ja küpseta 170kraadi juures alumisepoolsemal restil 25 minutit. Lase jahtuda.

Valmista glasuur - selleks klopi või kohevaks, sõelu juurde TUHKsuhkur, lisa toasoe toorjuust, sidrunimahl ja sega ühtlaseks. Glasuuri muhvinid. Kaunista kreekapähklitega. Ilusat jõuluaja algust!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...