See nami-nami kaneelirullide retsept on ammu legendiks saanud ning kasutan seda minagi. Vahel muudan ühte asja - kardemooni sõtkun tainasse vahetult enne kaneelirullide vormimist ja ainult poolele tainast. Teisest poolest teen moosisaiu, martsipani- ja teiste täidistega saiakesi, kuhu kardemon nii hästi ei passi. Enamasti aga valmistan kogu tainast siiski kaneelirullid ja ikka jääb puudu :)
Valmib 36 kaneelisaia.
Tainas:
- 50 grammi pärmi
- 0,5 dl käesooja vett
- 100 grammi võid
- 3 dl piima
- 0,5 tl soola
- 0,5 dl suhkrut
- 600-650 grammi nisujahu (umbes 12 dl)
- 1 tl kardemoni
Täidis:
- 100 grammi toasooja võid
- 1 dl suhkrut
- 0,5 spl kaneeli
Määrimiseks muna.
Lahusta pärm käesoojas vees. Sulata või kausis ja lisa sinna toasoe piim ning vala see segu siis pärmi hulka. Sega juurde sool, suhkur ja kardemoon. Vähehaaval sõtku juurde jahu, kuni saad pehme ja ühtlase taina, mis kausi küljest ja kätelt lahti lööb. Kata rätikuga ja lase tunnike soojas kohas kerkida.
Täidise valmistamiseks sega toasooja või hulka suhkur ja kaneel.
Sõtku tainas jahusel laual õrnalt läbi ja jaota kolmeks. Rulli tükid 23x30cm nelinurkadeks, määri täidisega ja keera laiemast küljest tugevasti rulli.
Lõika rullist 2-3cm paksused tükid. Aseta ahjuplaadile ja lase 10minutit kerkida, määri munaga ja küpseta 215kraadises ahjus 10-15minutit, kuni rullid on kuldsed. Head nostalgiarännakut!
Suurepärased! Esimest korda õnnestus kohevate ja pehmete kaneelirullide valmistamine. Aitäh:)
VastaKustutaAnonüümne, minu rõõm :)
VastaKustutaKas seda võib teha ka kuivpärmiga? Meil siin seda tavalist pole saadaval? Ma pole tegelt kunagi pärmitaignaga suur sõber olnud, aga hullult tahaks sellist tulemust, et ka teisel päeval on pehmed. Ja muidugi, et tainas kerkiks kah! :P Eks ma hakkan katsetama ja annan teada kuda läks!
VastaKustutaJaanika, võib ikka. Maailmas kõikjal kasutataksegi enamasti kuivpärmi ning töötab ta sama hästi kui presspärm. Kuivärmi puhul lisa see aga hoopis jahu sisse, kõik muu kehtib samamoodi! Edu küpsetamisel.
VastaKustutaKaneelirullid on vaieldamatult parimad samal päeval, kuid ka teisel päeval on head.
Tänu selle retseptile sain pehmed saiaksesed võrreldes esimesi mis olid rasked käkid aga need nii maitsvad ja head.
VastaKustutategin kaa ja loodan ,et tulevad sama ilusd ja maitsavad välja ;)
VastaKustutategin ja tuli samad aga oleks rohkem pidanud suhkrut panema,muidu täitsa head!ja niii vähe läks aega :)
VastaKustutaVäga tore, et kaneelirullid ikka õnnestuvad - see retsept tõesti töötab ning saiakesed on mõnusad ja kohevad.
VastaKustutaVäga head ja pehmed saiakesed tulid. Näevad pealekauba väga isuäratavad välja:)
VastaKustutaVäärt retsept!
Aonüümne, väga tore, et õnnestusid.
VastaKustutaSee on tõesti üks väärt retsept :)
Tõesti, väga lihtne ja hea retsept. Üks parimaid,mille järgi olen teinud. Tainas õnnestus koheselt, mis tavaliselt ei õnestu:). Mõnusad saiakesed. Lihtsalt parim :p. Aitähh hea retsepti eest !!!
VastaKustutaMonika, mul on nii hea meel, et see retsept Sulle palju rõõmu ja häid maitseelamusi tõi!
VastaKustutaTere, tahtsin küsida ,et kuidas teil on see sisu nii kaneeline ? panite rohkem kaneeli sinna ?
VastaKustutaMa teen neid enamasti nii tunde järgi küll, et võib ka rohkem kaneeli täidisesse sattuda - olen nimelt hirmus kaneeli sõber.
VastaKustutaSee 0,5spl on selline keskmine kogus, mis kõigile sobib, et ei jää liiast, kui suuremale seltskonnale pakkuda.
huvitav tegin taina valmis ja tegin kõik nii nagu peab aga tainas jäi selline kleepuv ,panin tunniks seisma ja käisin vahepeal vaatamas kuyida paisund on ,paisund on ikka päris korralikult ! aga kas see on normaalne kui tainas jäi kleepuv ?
VastaKustutaKui tainas jääb liiga kleepuv, siis võib jahu juurde lisada. Aitab ka pikem sõtkumisaeg.
VastaKustutaKui hakkad nüüd tainast rulle vormima, puista jahuga nii tööpind, kui ka tainas ise, nii saad saiakeste vormimisel tainasse jahu nõks juurde ja on ka lihtsam vormida.
Head küpsetamist!
tere, mul samuti vaid kuivp@rm ja tahtsin kysida, et milline peaks olema kuivp@rmi kogus sama tulemuse saavutamiseks?
VastaKustutaait@h juba ette ka :)
Marizza, 1g kuivpärmi vastab 2g presspärmile, seega läheb vaja ca 25g kuivpärmi.
VastaKustutaÜlihea retsept on! Ma olen seda korduvalt kasutanud ja mitte kunagi pettunud. Sõtkumisel kasutan veel seda laua vastu peksmise tehnikat (http://www.gourmet.com/magazine/video/2008/03/bertinet_sweetdough), ei mäletagi enam, kas siit blogist leidsin selle video esmakordselt.
VastaKustutaMina kasutan ka seda Bertinet'i tehnikat. Tuleb igati hea tainas. See sama video mul viidatud ka :)
VastaKustutaKas sellest tainastsobiks ka juusturulle teha? :)
VastaKustutaAnonüümne, juusturulle soovitan teha sellest tainast (kindlasti proovi seda kringlit ka): http://k2trinkokkab.blogspot.com/2010/11/parmesani-singi-parg-kontorisunnipaeva.html
VastaKustutaTere!
VastaKustutaTegin ka eile kaneelirulle ja kuigi nad olid mõnusad pehmed ja kohevad, siis minu arust oli see kaneelikogus väike ja rullid tulid natukene maitsetud. See võib muidugi ka minu maitse asi olla, et tahan tõesti väga kaneeliseid rulle. Või on mul ehk kehv kaneel :) Igal juhul teen kindlasti varsti jälle ja õpin oma vigadest.
Tegin koik nagu retseptis ja tulemuseks oli kuivad käkid :(
VastaKustutaKurb kuulda, et välja ei tulnud. Äkki läks jahu liiga palju, kuna nende niiskussisaldus on ka erinev. Kõik eelnevad kommentaarid ju kinnitavad, et retsept töötab.
VastaKustutaPalun andke teada, palju on kogused siis, kui jahu 400g panna?
VastaKustutaJa veel. Mis põhjusel jäävad küpsetised kõvad?
VastaKustutaSaate selle ise välja arvutada, mis umbes koguseks tuleb, samas on suurused erinevad rullidel, mida inimesed teevad. Küpsetised jäävad aga kõvaks siis, kui jahu liiga palju panna.
VastaKustuta
VastaKustutaPerfektselt magus ja pehme tuleb siis kui panna taignasse rohkem suhkrut, sisu jaoks võid ja suhkrut kahekordselt. Muna määrida ainult peale väike törts(keskossa), kui tükid juba pannile lõigatud ja ahjus hoida poole vähem, ehk siis kui hakkab pruunikaks minema siis välja võtta:)) ülihead on järgmisel päeval ka mõnusalt pehmed(Y)
Ma ei tea miks aga mul need absoluutselt ei õnnestu. Ei kerki selliseks nagu peaks. Alguses süüdistasin selles kuivpärmi, mida ma kasutan, samas kasutasin seda teise pärmtaigna puhul ja kõik kerkis väga ilusti :(
VastaKustutaKlaudi, ma kahjuks ei oska kuidagi aidata, kuna see retsept on Nami-Nami ja nüüdseks ka minu kulla-varamus, mis alati töötab.
VastaKustutaKüll aga võin öelda, et pärmitaina küpsetamisel ei mängigi tihtipeale nii palju rolli pärm vaid jahu - kui palju selles endas niiskust on ja sellest siis sõltub, kas tainas tuleb tihke või õhuline, millest sõltub ka kerkimine ja küpsetiste pehmus. Kurb, et ei õnnestunud. Enamasti on siis soovitus - vähem jahu!
Tegin uuesti ning sel korral päris pärmiga. Samuti sai valmis küpsetatud ka kringel ning mõlemad õnnestusid :) tegelikult mu eelmine kommentaar oligi selles võtmes, et kõigil õnnestub ja mul mitte :D ilmselt järgmisel korral proovin teise tootja jahu ja päris pärmiga. Alla veel ei anna!
KustutaTegin ka selle retsepti järgi kaneelirulle. Tulemus? Kolumblannast ämm limpsis sõrmi ning viimast kaneelirulli süües küsis kurva näoga: kas rohkem pole?
VastaKustutaTaigna tegemiseks kulus mul 10 dl jahu, kuid vast oleks 9 ka täiesti piisav olnud. Täidisse panin topeltkoguse võid ja lisasin tunduvalt rohkem kaneeli. Muidu aja neid kaneeliterakesi taga nagu narr :D
Kui ma vaid nuputaks välja, kuidas kaneelirulle nii küpsetada, et nad ahjust välja võttes ka rullis oleks. Minu omad meenutasid rohkem spiraale. Muffinivorm on üks variant, aga ma arvan, et on ka mingi muu nipp selleks.
no ei ei õnnestu selle taignaga, see ei kerki, ja tainas jääb nii kleepuv , kui rullid. Saiad jäid maitsetud ja plönnid.
VastaKustutaTaigen tuleb kuivaks sõtkuda. See taigen õnnestub mul juba aastaid. Aga jah, soola ja suhkru kogused tuleb võtta topelt, sest pole midagi hullemat kui maitsetu taigen. Vahelepandav suhkur ei kompenseeri maitsetut saia.
KustutaNiii imelised saiad tulid! Tegin poolest moonirullid :))) aitäh aitäh:) õnneks talv tulemas mitte rannahooaeg������
VastaKustuta