esmaspäev, 13. detsember 2010

Õlles hautatud vürtsikapsad - traditsioonilise jõululaua aromaatne täiendus

Õlles hautatud hapukapsad on ääretult maitsev ja palju tervislikum alternatiiv Eesti traditsioonilistele hapukapsastele.
Maitset jagub roale enam kui küll, julgemad lisavad lõpus kuuma vürtsidega.

Jagub kümnele/kaheksale:
- 1 kg mahedamat hapukapsast (minu lemmikuks on Uus-Kongo talu kapsas)
- 1 liiter porterit
- 1 spl võid
- 2 spl fariinisuhkrut
- 5 spl õunapüreed
- 1 tl kaneeli
- 1 tl jahvatatud ingverit.

Sega pannil või, suhkur, õunapüree ja õlu. Lisa kapsad, sega läbi ja hauta kaane all aegajalt segades tunni jagu. Eemalda kaas, tõsta kuumust ja prae kapsaid pidevalt segades, kuni vedelik on aurustunud.* Soovi korral lisa maitseks 1 tl kaneeli ja jahvatatud ingverit. Sega läbi ja serveeri.**

* Sedasi valmib täidis pirukate jaoks.
** Võib ka päeva varem valmis teha, kapsas muutub uuesti läbikuumutades ainult paremaks.

2 kommentaari:

  1. Just vaatasin seda videot A Le Coqi facebooki lehelt ja mõtlesin, et kõlab nii Sinu moodi (nägu ju ei näidatud). Lõpus näidatigi Sinu blogi aadressi :)

    Väga selgelt ja enesekindlalt rääkisid, täitsa sobisid kaamera ette (taha?) :)

    VastaKustuta
  2. Pille, aitäh!
    Tehti siin jah video ja tegelikult olin närvis, mis hirmus.
    On ka teine video, kus juba natuke rohkem pildis olen - ei oska öelda, millal see üles läheb.

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...