esmaspäev, 24. jaanuar 2011

Näputööring vol2: pähklite- ja vahtrasiirupiga filosigarid.

Filotainas on suurte pidustuste ajal üks kuldaväärt abimees. Siin, esimeses näputööringis jagasin ideed, kuidas sellest valmistada juustusigareid ja hakkliha täidisega pirukaid - mõnusad väikesed ampsud, mille tegemine on lõbus, tulemus erilisem, kui lihtsalt tavalised saiakesed ja kuna täidse valik on lai, leiab iga külaline endale laualt midagi põske pista.

Need, pähklite- ja vahtrasiirupiga väikesed filosigarid on tõelise maiasmoka unistus - pähklitest tummised, siirupiselt suhkrumagusad - kustutavad ka suure magusaisu hetkega.

12 tükki:
- 3 filotaigna lehte
- 75 grammi kreeka pähkleid
- 75 grammi mandleid + mõned puisteks
- 4 spl vahtrasiirupit
- noaotsatäis kaneeli
- 30-40 grammi sulatatud võid

Haki pähklid, lisa kaneel ja sega kokku vahtrasiirupiga.
Sigarite valmistamiseks võta filolehed laiupidi enda ette, aseta need üksteise peale ja lõika 4ks. Aseta need ribad üksteise peale, et saaksid 12 kihti filolehti - nii ei kuiva filotainas ära ega muutu rabedaks.

Pintselda filoriba kergelt võiga ja aseta enda poole peaaegu taina otsale lusikaga täidist. Keera filoriba ots ja siis küljed täidise peale ning rulli see kokku, et saaksid sigari. Aseta ahjuplaadile. Korda sama kõigi lehtedega. Pintselda ka pealt kergelt võiga, kui täidise kausi põhjas on vahtrasiirupit, pintselda seegi sigarite peale. Raputa peale peeneks hakitud mandleid.

Küpseta 175 kraadises ahjus ca 10-15 minutit, kuniks sigarid on kuldsed. Lase jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...