teisipäev, 7. juuni 2011

Piknikule, suupistelauale, brunchile, lunchile - maitsvad tuunikalaomletikesed

Eellugu, lisatud 2013 juuli:
Kuigi need tuunikala omletikesed on olnud aastaid ühed minu lemmikud sünnipäevade ja brunchi laual, on nende tegemine nüüd mõneks ajaks minu kodus pausil, kuna tuunikala on välja suremas.
Kui suudaksime kõik mõneks aastaks tuunikala söömise lõpetada, säästaksime ehk selle liigi hukkumisest. Seetõttu palun enne edasi lugemist kaaluda, kuidas soovid panustada? Samuti loodan, et hoidud tuunikala tellimisest restoranides-kohvikutes ning piirad tuunikala konservide ostmist. Elagu tuunikala!


Need imekiiresti valmivad, imelihtsalt transporditavad ja nii soojalt kui külmalt imehästi maitsevad tuunikalaomletikesed on minu suvemenüü kullavaramu.

Sobivad hästi nii hilisele hommikusöögilauale, kui ka suvisele sünnipäevalauale ning lausa ideaalselt kaasapakkimiseks piknikule.

Tõesti - kokkusegamisele läheb maksimum 10 minutit, lisaks on kass tuunikala vedeliku limpsimisest terve päeva lusti täis, küpsevad ahjus 30 minutiga, kuniks kõik muu valmib/pakkub ning sööming-väljasõit võibki alata.

Retsept on vaieldamatu nami-nami klassika, vahel jätan peterselli välja.
Valmib 12 omletikest.
- 1 kvaliteetne tuunikalakonserv (mina kasutan M&S tuunikalakonservi allikavees)
- 3 spl tomatipastat
- 5 spl hapukoort
- 3 suurt muna
- 2 spl hakitud siledalehelist peterselli
- 2 spl peenelt hakitud sibulat
- 200 grammi riivitud või peeneks hakitud juustu
- soola, pipart

Nõruta tuunikalakonserv hoolega (mitte-soolane vedelik anna kassile, kui juhtub olema) ning sega ülejäänud ainetega. Jaota hästi õlitatud 12-auguga muhvinipanni ning küpseta 165kraadi juures kuldseks (25-30min). Kuuma suve, palju piknikke!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...