neljapäev, 25. august 2011

Mõnusalt magus martsipani-kohupiima-marjakook

Kooslus krõbedast muretainapõhjast, hapukatest marjadest ning mesimagusast martsipani-kohupiimakreemist on alati kindlapeale valik, kui kiiresti midagi head tarvis. Marju saab varieerida sõltuvalt sellest, mille hooaeg käes on ja seni pole minu maitsemeeled vaarikate, kirsside ja ploomide seast lemmiktäidist välja valida suutnud. Sobivad kõik ja imehästi. Küll soovitaksin korraga kasutada vaid ühtsorti marju, vaid vaarika-mustika kooslus võiks koos hästi töötada.

Mina kasutan küpsetamiseks 26cm põhjaläbimõõduga pirukavormi.

Põhja jaoks:
- 150 grammi toasooja võid
- 100 grammi suhkrut
- 1 muna
- 0,5 tl soola
- 0,5 tl küpsetuspulbrit
- 240 grammi jahu

Kreemi jaoks:
- 400 grammi kohupiimakreemi
- 200 grammi kohupiima
- 4spl suhkrut
- 100 grammi külmkapi külma martsipani
- 1 tl vaniljesuhkrut
- 3 muna

Täidisesse meelepäraseid marju - kirsse, ploome, vaarikaid, mustikaid vms.

Põhja valmistamiseks sega omavahel muna, suhkur ja toasoe või ning haki see jahu-soola-küpsetuspulbri segusse. Kui oled saavutanud märga liiva meenutava puru, suru kätega tainapalliks ning aseta 30minutiks külmkappi.

Kreemi valmistamiseks klopi munad suhkruga lahti, riivi sisse külmakapi külm martsipan, sega juurde kohupiimad. Maitsesta vaniljasuhkruga.

Rulli seisnud tainas lahti ja laota koogivormi põhjale. Suru ühtlaselt laili, et tainas ulatuks vormi äärteni. Tee noaga sisse mõned täkked ja eelküpseta 220kraadises ahjus 10 minutit.

Laota eelküpsetatud põhjale meelepärased marjad. Kui kasutad külmutatud marju, sega hulka 1 spl tärklist. Vala peale martsipani-kohupiimakreem ja küpseta 170 kraadises ahjus, kuni kreem on ilusti kuldne ja keskelt hangunud ca 40minutit.

Lase enne serveerimist täielikult jahtuda. Head küpsetamist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...