pühapäev, 19. veebruar 2012

Hea soolane suutäis banitsa ehk fetajuustu pirukas Bulgaariast

Ma käisin täna poes ja tegin üsna mitu närvilist tiiru sügavkülma lettide ees, sest filotaigen oli jälle otsas, aga isu ju oli...
Isu banista järele, mis on ideaalne pühapäeva pärastlõuna lauale - mõnus soolane suutäis, nagu mu ema ikka ütleb. Olen banitsat pakkunud prae kõrvale lisandiks - kartuli asemel või nii, kuna kartulite koorimine on kõige hullem töö, mis köögis olemas on ja seetõttu leian pidevalt igasugu muid viise, mida prae kõrvale pakkuda - et ainult kartuleid koorima ei peaks.

Banitsa näeb väga noobel välja, see on üks neist geniaalsetest retseptidest, mille tegemiseks kulunud pingutus on pöördvõrdelises seoses tulemusega - krõbedad tainakihid vaheldumisi kreemise soolaka juustutäidisega. Banitsa jäi silma Tuuli blogist.

1 pirukas:
- 500 grammi filotainast
- 500 grammi feta juustu
- 4 muna
- 0,5 dl vett
- 0,5 dl õli

Klopi munad veega lahti, lisa fetajuust ja sega ühtlaseks. Soovikorral lisa 1-2 tl oreganot. Määri ümmargune ahjuvorm õliga.

Murra filotainaleht kolmnurgaks, kägarda kokku ja pane vormi põhja. Korda sama 2 lehega ja kata kogu vormi põhi. Piserda taina kihile õli ja nirista peale juustu-muna segu. Korda, kuni kõik tainalehed otsas, kõige peale nirista muna-juustu segu.

Küpseta 200 kraadises ahjus 35minutit, kuni pirukas on kuldne. Banitsa on parim soojana, vahetult pärast ahjust võtmist. Head avastamist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...