reede, 30. november 2012

Hurmaa-salsa: kausike eksootikat


Meil läheb siin ühe pimedamaks ja külmemaks, põrutaks korraks õige eksootikasse? Vürtsine salsa, kus sees päikseliselt oranž ja magus hurmaa, on mõnus nii maisikrõpsude kõrvale kui ka wrappide sisse rullida ning hea kiire maitsetäiustaja praelisandina. 
Ideaalne veel ka selle-poolest, et kui koju on jõudnud mitte kõige küpsem hurmaa, siis seal saab selle ilusti ära kasutada, kuigi hurmaad on väga edukad järelküpsejad. 

Mõnus kausitäis:
- 1 hurmaa
- 1 pikk kurk
- 3 kobartomatit
- pool punast sibulat
- tšilli
- punt koriandrit
- 1 laimi maht
- soola

Eemalda kurgilt ja tomatitelt seemneosa ja lõika kuubikuteks, sama tee hurmaaga, koorida ei ole vaja. Haki peeneks sibul ja tšilli ning tükelda avokaado. Sega kausis kokku, maitsesta soola, laimimahla ja hakitud koriandriga. Säilib külmas päeva jagu.
 Ja kui kutsuks nüüd sõbrad külla, vaataks miski huvitava filmi ja teeks kõik koos mõned head tacod?
Selleks vajad korraliku koguse hurmaa-salsat, mõnusalt krõmpsuvat jääsalatit, meelepärast liha – olgu selleks tšilliga praetud hakkliha, kergelt roosakas veisefilee või lihtne kanafilee, hurmaa-salsa täiustab neid kõiki.
Valmista ette liha, haki jääsalat peeneks, kuhja kaussi hurmaa-salsa ja vii osistena lauda - nii saab igaüks endale just meelepärase maitsekombo kokku laduda, lisaks koos tegemise rõõm ja muidugi maitse-elamus!

3 kommentaari:

  1. See on pico de gallo ;) Salsad on need, mis on juba püreeks töödeldud. Aga väga mõnus idee tõesti seda hurmaaga teha :)

    VastaKustuta
  2. Hea mõte salati jaoks, maitses hästi. küsimus aga selline, et millist veisefileed valida või mida teen praadides valesti, et pea alati jääb veisefilee kuidagi nätske (nii väikeste tükkidena kui ka lõiguna) ja mitte nii kergesti näritav kui siga või kana?
    Ette tänades nõuande eest
    Irma

    VastaKustuta
  3. Anonüümne: aitäh info eest, ma pole sellist väljendit üldse kuulnudki nagu pico de gallo - asun uurima!
    Irma: minul on ka veiselihaga samad takistused - siga, kana ja part õnnestuvad alati, aga veisega on keeruline ning tegelikult on kõik kinni tooraines ehk need igasugu valmis lõigatud ribad sobivad vaid aeglaseks hautamiseks guljašši vms jaoks. Kui on vaja kiiresti praadida, siis kindlasti filee tükk ja mitte üle küpsetada, vaid kergelt roosakaks jätta. Muidugi on filee kallis, mistõttu ma soovitan pigem kasutada kas kana, või pidupäeval parti, mis ka minul pildil tacodes lihana kasutusel on :)

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...