Pühapäev, 18. aprill 2010

Geniaalne - röstitud lillkapsas

Ikka on nii, et asjad, mis enim maitsevad, pole alati just kõige tervislikumad ning see, mis meile kasulik, ei paku kaugeltki mitte nii palju maitseelamusi, kui tahaks.

Siin üks ülilihtne retsept, mis muudab muidu tavalise lillkapsa ülimaitsvaks hõrgutiseks. Geniaalne, kui midagi tervislikku nii hästi maitseb.

Seda kerget lisandit söövad heameelega ka need, kellele igasugu aiaviljad-juurikad, muidu üldse ei maitse ning ka mehed küsivad teist portsu. Mulle maitseb röstitud lillkapsas enim just siis, kui õisiku otsad juba kergelt kõrbema on läinud.

Retsept nami-namist.
Arvesta 1 keskmine lillkapsapea kahele sööjale.
Maitsestamiseks soola, purustatud (valget)pipart, piserdamiseks õli.

Pese kapsas ja lõika ca tikutoosisuurusteks tükkideks. Laota suurele ahjuplaadile, piserda peale väheke õli ning maitsesta üsna tugevalt soola ja pipraga. Rösti 200kraadises ahjus 30minutit või kuni õisikud on kergelt kõrbenud.
Maiusta niisama või paku prae lisandina. Maitseb hea nii soojalt kui ka külmalt.

2 kommentaari:

  1. Nõustun-tõesti head krõbistamiseks! Olen seganud juurde ka purustatud küüslauku. Külmkapis ootabki üks lillkapsas, homme läheb käiku :)

    VastaKustuta
  2. Ma polegi küüslauguga proovinud aga järgmisel korral kindlasti lisan seda. Võib väga hea olla. Aitäh soovituse eest!

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...