teisipäev, 1. veebruar 2011

See on käes, see on käes - me teeme ise kohviku...

Just nii, me teeme ise kohviku. "Blogi" avab uksed moodsa pop-up kohvikuna sel nädalavahetusel, 5-6veebruaril, Solarise keskuse aatriumis.

MTÜ Maitseklubi käis detsembris 10-le toidublogijale välja idee üheskoos virtuaalsest maailmast rahva sekka tulla, et ennast ja oma lemmik-roogasid ka reaalsuses jagada. Menüü saab olema hõrk ja kaup aus - tasu arvestatakse sümboolselt nii palju, kui algmaterjali kokku ostes kulus. Tahan siia juurde veel mainida selle ausa kauba kommentaariks, et minu brownied valmivad maamunadest ja puhtast võist, kasutades fairtrade-mahesuhkrut ja vaid kakaovõid sisaldavat shokolaadi.

Mõlemal päeval on 10 toidufanatti ootusärevuses leti taga reas, 5 neist laupäeval ja teine sama palju pühapäeval.

Kuna mina õpin laupäeval Tallinna Teeninduskoolis paremini küpsetama, pakun üht oma lemmikmaiust - browniesied kõigile sõpradele-tuttavatele-huvilistele pühapäeval. Kooki-kohvi saab alates kella 12st, sulgeme siis, kui kaup otsas :)

Minuga koos on pühapäeval kohvikupidaja rollis veel Elis (Elis Köögis); Priit (Profa köögipool); Ragne (Kokkama Ragnega) ja Katrin (Harilik pliiats)

Laupäeval pakuvad head paremat- Liina (Anglio e Olio); Tuuli (Ise tehtud. Hästi tehtud); Mari-Liis (Siit nurgast ja sealt nurgast); Aet (Aet köögis) ja Piret (Puhas rõõm).

Projekti veab Maitseklubi MTÜ, korraldusliku poolega abistab Carmen Catering ja õla paneb alla DanSukker.

DanSukkeriga koostöös said kõik värsked kohvikupidajad võimaluse juba nüüd end natuke põhjalikumalt näidata - valmisid kokandusvideod. Mina valmistan selles oma lemmik shokoladiküpsiseid ja räägin natuke ka blogist ning selle sünniloost:


Kohtumiseni pühapäeval ;)

16 kommentaari:

  1. Väga tubli!!! Ma kohe väga püüan kohvikust läbi tulla :)

    VastaKustuta
  2. Väga lahe kass on taustatantsija rollis :)
    Minu oma sai ainult oma vokaali lindile jäädvustada.
    Need šokohooliku unistuste küpsised tunduvad ikka väga patuselt ahvatlevad olevat!

    VastaKustuta
  3. Põnev nädalavahetus on ees!! Mul kahjuks on K. Pärnus terve laupäeva ja seega mu liikumisvõimalused piiratud, aga pühapäeval pääsen ehk liikuma, kolmenädalane kõhu peal. Vaatame.
    Ja nii tore oli laua peal Nami-Nami kokaraamatut näha! Aitäh, Kätrin!!!

    VastaKustuta
  4. Armas video. Kass Küpsis oli lahe, nime järgi kohe näga, et selle kodu kass :)

    Ameerikastiili küpsetiste osas olen sinuga 100% nõus - võluvad magusad, mis juba külmaks ei jäta! Ja loomulikult palju edu kohviku pidamisel! :)

    VastaKustuta
  5. Aitäh Zoozi, Tuuli, Pille ja Marju :)

    Zoozi ja Pille, teiega loodan väga kohtuda.

    Nami-nami raamat seal videos - eks ma neid enim sirvituid ja lemmikuid lauale panin.

    Tuuli, ma Sinu kassi kuulsin väga selgelt :) See oli väga kihvt lisa mu meelest sinna muusikasse!

    VastaKustuta
  6. hei, ma ei tea, kas see on beibeküsimus või mure, aga mulle nii palju meeldiks rohkem, kui retseptides oleks ühikuteks klaas, spl, tl, jne. Nt et jahu ja muud kuivained ei oleks grammides. Näen, et kasutad ise kaalu, aga ma olen ikka vist nii vanakool, et mõõdan kõiki asju klaasiga. Siis mul natuke läheb igakord aega, et teisendada. :) Mis arvad? :) Muidu kiidan sind ikka. Tubli oled. Ja kui aega on, proovin läbi pühapäeval läbi astuda.

    VastaKustuta
  7. Nele, ei ole muidugi - mis salata, on sõpru kes mulle helistavad ja ütlevad, et teevad üht-teist asja, et palju see 100 g suhkrut supilusikates on :)

    Ma püüan püüan tulevikus panna mõlemad mahuühikud ja siia saada ka selline võrdlustabel, kus põhimahud/kaalud kirjas.

    VastaKustuta
  8. Nooo, kui nii saaks, oleks SUPER! Tänud.

    VastaKustuta
  9. Kuulge sõbrad, aga pange klaas jahu täis, siis koputage klaasi vastu lauda ja vaadake, palju sinna veel jahu mahub. Küpsetamises on kindlam kaaluda kui klaasi/lusika kaupa mõõta :-)

    VastaKustuta
  10. Väga lahe oled ja küpsiste hea lõhn oli läbi arvuti tunda;)

    Mul tuleb ka lapsepõlv meelde, kui ma su blogi jälgin;)eriti kui sa oma ema head kokkamisoskust mainid....good old times;);)

    Edu sulle!

    nüüd nuputa, kes veel su ema head sööki on saanud;)

    VastaKustuta
  11. Merle, teen julge sammu ja saadan Sinu emale, Leale, siit virtuaalsed tervised teele. Kas läks täppi?

    Nele ja Liina - eks me kokkamishullud jah kaalume-kaalume-kaalume, aga harvemad küpsetajad nii hästi varustatud pole, mistõttu tuleb lusikate-klaasidega hakkama saada :)

    VastaKustuta
  12. Ma kokkan ja küpsetan üsna palju. Ja lõppkokkuvõttes vaatan ikka konsistentsi järgi. Aga kaalu ma küll ostma ei hakka ehk siis orienteeruv mahuühik oleks väga abiks. Veel vähem viitsin ma leiutada palju on 30 g kakaod jne. Et kui see pole LIIGA tülikas, siis usun, et peale minu oleks see paljudele abiks. Aitäh! ;)

    VastaKustuta
  13. ...täppis...annan tervised edasi...ex ole tore, et Eesti nii väike on;)
    Loodan, et pühapäeval õnnestub sind näha ja maiustada ka;)

    VastaKustuta
  14. Nele, ma püüan anda endast parima ja jälgida nõks küpsetamisel, et palju kordi supilusikaga miskit kaalu peale kaussi lisan.

    Merle, kohtumiseni pühapäeval ja maiustamiseni :)

    VastaKustuta
  15. Õnnestus täna ka Solarises uudistamas käia, suurepärane ettevõtmine! Võtsin koju ka mõned Kätrini brownied kaasa, kõik, kes proovisid, kiitsid taevani - ülimaitsvad, konsistents ja maitse täpselt paigas! Suured tänud, igatahes ja edu edaspidiseks.

    VastaKustuta
  16. Aari, suur suur aitäh külastamast, ostmast, kiitmast :)

    Ettevõtmine oli tõesti vahva, loodame isegi tulevikus lisa :)

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...