reede, 17. juuni 2011

Linna parim pitsa...

Esmalt on ilmselt tarvis üldse selgeks vaielda, kas pitsa on paksu põhja ning veel paksema kattekihiga pirukas või krõbeda, õhukese põhja ning põhilisandina tomatikastme ja mozzarellakattega küpsetis. Kui eelistad seda viimast, siis just siit Sa linna parima pitsa leiadki.

Asi algas nimelt sellest, et pandi kinni koht, kust sai minu meelest linna parimat pitsat, mistõttu tuli seda mujalt tellima hakkata. Proovisin mitut kohta, ühel oli põhi nagu sai, teisel tomatikaste hapu kui hirmus, kolmandal singina kasutatud Rakvere Viru Sinki, mis on küll vahva singirullide keeramiseks, aga itaaliapärase pitsa peale ei sobi kindlasti.

Nii ei jäänudki üle muud, kui lemmik ise kodus valmis küpsetada. Viimase tõuke ning ka tainaretsepti leidsin SIIT blogist, kus piltidel kujutatud täpselt minu ideaalile vastav pitsa - krõbe põhi, vähe lisandeid. Ja kuna kõike saab ise timmida, valmibki igaühe linna parim pitsa.

Valmib 2 pitsat.
Põhja jaoks:
- 2,5 dl käesooja vett
- 2 tl kuivpärmi
- 0,5 tl soola
- 0,5 tl oreganot soovi korral
- 5,5 kuni 6 dl nisujahu
- 2 spl oliiviõli

Tomatikastme jaoks:
- purk purustatud tomateid
- veerand purgitäit vett
- 2 spl tomatipastat
- 1 spl suhkrut
- soola, pipart

Katte jaoks:
- mozzarellat
- oreganot
- meelepäraseid lisandeid.
Minu lemmikud on tuunikala-oliivid-punane sibul või vürtsikas itaaliapärane vorst-parmasink-basiilik.
Valmista põhi - selleks sega kokku vesi, pärm ja pool jahust. Sega hoolikalt, kuni saad ühtlase massi. Lisa tainale õli, sool ja oregano ning sõtku järkjärgult hulka ülejäänud jahu kuni saad siidise taina. Lase soojas kohas 30 minutit kerkida.

Samal ajal valmista tomatikaste, milleks kuumuta potis purustatud tomatid, vesi ja tomatipasta, maitsesta soola, pipra, suhkruga ning lase madalal tulel 15 minutit podiseda.

Jaga kerkinud tainas kaheks, rulli jahusel laual lahti, tõsta ahjuplaadile. Jaota tomatikaste kahe põhja peale, lisa mozzarella ning meelepärased lisandid.
Küpseta eelkuumutatud 225kraadises ahjus 15-20minutit. Linna parim pitsa!

1 kommentaar:

  1. Suur aitäh selle retsepti eest, tegin eile esimest korda ise algusest peale pitsat ja kõik õnnestus. :)

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...