pühapäev, 24. juuli 2011

Pooletoobine ehk vähehapendatud kurk

Kasvuhoonete terviseks võiks vist veelgi ühe postituse kirjutada, sest kuigi tomateid punetab seal alles jao kaupa, siis kurki tuleb küll juba nagu oa varrest.

Ma ei tea, kuidas teiega on, aga miskipärast on värskelt hapendatud kurk, mida turult suve hakul hingehinna eest osta saab, üks neist asjadest, mis annab oma värske maitsega kindlust, et suvi ikka tuleb. Mulle meeldivad sellised eriti vähe aega hapendatud kurgid, kus marinaad alles südamikuni jõuab - pooletoobised nagu meile meeldib neid kutsuda.

Mina valmistan kurke sellise retsepti järgi:
- 1 kg väikseid kurke
- 1 liiter vett
- 1,5 spl soola
- 1,5 spl suhkrut
- 1,5 spl sinepiseemneid
- 1,5 spl kanget äädikat
- 1 suur küüs kodumaist küüslauku
- jupp mädarõigast
- tillivarsi
- mustsõstralehti

Leota kurke mõni tund külmas vees. Samal ajal valmista marinaad. Selleks aja keema liiter vett, lisa sool, suhkur, sinepiseemned. Keera tuli maha ja lisa äädikas. Lase jahtuda*

Laota kurgid mustsõstralehtede, tillivartega kihiti potti. Pista hulka küüslaugutükke ja mädarõika juppe. Vala peale marinaad ning jäta jahedasse kohta hapnema. Head ootamist!

*Kui kurgi isu on eriti suur, võid marinaadi ka kuumalt kurkidele valada, nii saab üleööga valmis. Kui veelgi suurem isu on, lõika kurkidel mõlemad otsad maha.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...