Ka see "retsept" siin pole tegelikult ju mingi retsept, aga küll on see geniaalne oma lihtsuses ja mis peamine, pärast sellist lõunat ei murra unemati maha, vaid jõudu jagub õhtuni ringi tormata ja õppidagi.
Brokoli ehk spargelkapsas on äärmiselt tervislik, sisaldades palju C-vitamiini ning kiudaineid ja õigesti valmistades pole sel midagi pistmist selle lögaseks keedetud samblarohelise asjadusega, mida sööklates leida on.
Poes on viimasel ajal silma jäänud eestimaine varajane brokoli, millel lisaks ilusatele tumerohelistele õisikutele ka mahlased, pikad varred küljes on. Need varred on muuseas eriti maitsvad ja head, ärge neid kindlasti prügikasti visake.
Valmistamisprotsess on järgmine:
Pese brokoli puhtaks, naksa noaga küljest õisikud. Seejäärel koori kartulikoorimisnoaga jämedamast poolest ülepoole vartelt pealmine, kõvem koor. Lõika juppideks ning aseta sõelale, selle peale laota õisikud, puista peale natukene soola.
Aseta sõel keeva veega poti kohale, jälgi, et sõel vett ei puuduks, pane kogu kupatusele peale kaas ja auruta 3-5minutit.
Vala veel krõmps, ere-tumeroheline brokoli kaussi, nirista peale oliiviõli, riivi parmesani, purusta musta pipart ja puista kõrvitsaseemneid, hakka sööma. Küll on hea!
Mhm, ma olen samal turbolainel. Brokkolis on mingi vägi, mis just turbiajastul ära kulub. Just üleeile tegin brokkolit vutimunade ja kapparitega, terve kausitäis kulus iseenda peale ära :-)
VastaKustutaLiina, ma seda Su kapparite ja kolletavate munadega comfort-rooga olen kiikamas käinud küll - ilmselt tuleb ära teha. Kõik toorained on ilusti kapis olemas :)
VastaKustutaInspireeritud! Sõin täna brokolit- maitsev, eemal muust maailmast natukenegi.
VastaKustuta