Laupäev, 27. veebruar 2010

Hõrk pastaroog - penned kukeseente ja suvikõrvitsaga

Kuigi kukeseened kuuluvad ju hoopis sügisekullafondi ja ka suvikõrvitsaid pole just hea hinna eest saada, tuleb keset seda lumist talve isu millegi värvilise ja luksusliku järele. Ja nagu siit näha ei pea luksuslik tähendama üldse mitte kallist lihatükki või tunde keenud kastet, vaid lihtsaid ning puhtaid Eestimaiseid kooslusi, mida pika talve jooksul harva õnnestub maitsta.

Tuleb tunnistada, et olin sel sügisel oma isude suhtes ettenägelikum ning külmutasin paraja portsu kukeseeni, kuid samaedukalt võib siin roas kasutada teisi seenelisi, mida praegusel ajal hõlpsam on kätte saada.

Jagub kahele:
- umbes 150 grammi pennesid
- 200 graami (kuke)seeni
- 2 peenikest suvikõrvitsat
- 100 grammi merevaiku
- 2-3 spl piima
- praadimiseks natuke võid ja õli
- soola, pipart
- serveerimiseks röstitud seedermänniseemneid (valikuline)

Keeda pasta rohkes, korralikult soolatud vees "al-dente" - selleks kulub sõltuvalt brändist umbes 11 minutit.
Eemalda suvikõrvitsa pehme keskmine seemneosa ja haki väikestest tükkideks.
Pane pannile natuke õli, lisa sinna 2-3tl võid, lase sulada ning lisa suvikõrvitsatükid. Prae 3-4minutit. Lisa seened ja prae veel 3-4minutit. Lisa merevaik, piim, kui kastet on vaja vedelamaks muuta. Maitsesta soola-piparaga ning lase kaane all 2minutit madalal kuumusel haududa. Lisa kurnanut penned, sega korralikult läbi ja serveeri.
Soovikorral raputa peale röstitud seedermänniseemneid. Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...