Pühapäev, 7. veebruar 2010

Sametine hingepai - muskaatkõrvitsapüreesupp fetajuustuga

Kui väljas on pime ja külm, võib üks soe ja sametine taldrikutäis tervesse päeva helgust tuua, hingele ja kehale pai teha ning anda kosutust, et jätkuks jaksu kevadet oodata.

Võib julgelt öelda, et see on supp, mida söön kõige tihedamini ning mul on seda alati külmikusse varutud.

Lisaks saab suppi igakord teha natuke erinevalt lisades erinevaid maitseaineid.

Seda on imelihtne teha, see on väga maitsev ja üdini tervislik.

Suppi võib teha ka tavalisest kõrvitsast, kuid Eestis veel mitte väga tuntud muskaatkõrvits on palju maitsekam ning ka sügavamat oranzi värvi.

Mina valmistan seda suppi alati suure koguse ning panen 2-3 purki külma, et päeval, kui mõte toiduvalmistamisest hulluks ajab, on mul tervislik ning toitev eine kohe kapist võtta.

Retsept pärineb algselt Nigella sulest, kes lisab supile ka kaneeli.
Umbes 10 portsu:
- 1,5 kg puhastatud (muskaat)kõrvitsat
- 1 kg maguskartulit ehk bataati
- soola, pipart
- oliiviõli
- 1-1,5 liitrit juurvilja/kanapuljongit

Puhasta kõrvits ja bataat, lõika kuubikuteks. Aseta ühtlase kihina suurele ahjuplaadile, tilguta peale oliivõli ja maitsesta soola-pipraga.
Küpseta 200kraadises ahjus 25-30 minutit
Tõsta blenderisse küpsetatud köögiviljad, lisa puljongit ja püreeri. Seda tuleb teha sellise koguse juures 3-4s jaos. Kui blenderit ei ole, saab töö tehtud ka nuimiksriga.

Kui 10-t portsu 2päevaga ära ei jaksa süüa, pane kuumalt puhastesse purkidesse ning säilita külmikus.

Serveerimiseks lisa hapukas-soolast juustu - hästi sobivad feta ja toorjuust.
Viimase lihvi annab hõrk apelsinikoor garneeringuna, mis kõrvitsasupi eriliselt päikseliseks muudab.

Head isu!

1 kommentaar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...