kolmapäev, 3. veebruar 2010

Kodune kõhutäis: kana-klimbisupp.

Pean kurvastusega tunnistama, et meie peres suppi väga tihti ei sööda.

Aegajalt endale ikka juurvilja-püreesuppi teen, kuid seda mu elukaaslane päris söögiks ei pea - meestel on ikka lihaga eriline suhe :)
Eile aga tegin tõelist kodust klassikut, mis keele alla viis ja ka elukaaslaselt suure kiituse sai.

Retsepti jagas telefoni teel minu ema.

Jagub ohtralt neljale.
Puljongi jaoks:
- 2 suurt kanakoiba
- 2 loorberilehte
- soola ja pipart
- 2 liitrit vett
Pane vesi suurde potti, lisa kanakoivad ja kuumuta kiiresti keemiseni.
Kohe, kui vesi keema läheb, keera kuumus maha, lisa sool-pipar-loorber.
Keeda vaiksel tulel 30 minutit pidevalt pealt vahtu eemaldades.

Tõsta koivad puljongist välja jahtuma.
Samal ajal löö kausis lahti 4 muna, maitsesta soolaga ja lisa nii palju jahu, et saaksid tiheda-tugeva taina.
Lisa puljongi pinnalt 4spl rasvasemat vedelikku ja jäta tainas seisma, et jahu saaks paisuda.

Supi jaoks haki kuubikuteks 3 porgandit ja 4 kartulit.
Lisa porgandid puljongisse, keeda tasasel tulel 6 minutit.
Lisa kartulid ja keeda veel 5 minutit.
Samal ajal eemalda kanakoibadelt liha ja haki väiksemaks.
Lisa kahe märja lusikaga väikesed klimbid - see osa on tiba tülikas, kuid kannatust, sest klimbid paisuvad keedes.
Keeda 5 minutit, lisa kanaliha ja keeda veel 2 minutit.
Serveeri rohelise sibulaga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...