neljapäev, 27. mai 2010

Nukra ilma rõõmustaja - juustust pakatav ahjupasta

Kaks nädalat oli meil imeline suveilm. Mis sest, et nii mai alguses, et päris valge suvekleidiga veel tööle ei julgenud minna, aga varbaid said päikest näha küll. Nüüd aga on väljas taas külm ja sombune ning jälle tahtmine õhtul süüa midagi toekamat ja sooja.

See väga kodune lasange ainetel ahjupasta on täitsa külmkapis leiduvast leiutatud, aga kukkus välja nii maitsev, et panen ta tuleviku jaoks ka siia kirja. See roog sobib kodusesse argiõhtusse eriti, sest siin võib kasutada ka nostalgilisi Manni makarone.

Jagub 6le:
- 200 grammi meelepärast pastat (kasutasin makaronisarvekesi)
- 500 grammi segahakkliha
- 1 suur sibul
- 500 ml tomatipastat
- 200 ml vett
- 1 pakk traditsioonilist sulatatud juustu Merevaik
- 100 grammi riivitud juustu
- ohtralt (kuivatatud) basiilikut
- soola
- pipart
- 2 spl suhkrut

Kuumuta suur hulk vett keemiseni ja maitsesta ohtra soolaga. Keeda makaronid pakil olevate juhiste järgi, kuid lahuta soovitatud ajast 2 minutit.

Pruunista hakkliha kiiresti, lisa hakitud sibul, maitsesta soola-pipraga ja prae umbes 5 minutit. Lisa tomatipasta, 200 ml vett ja 2 spl suhkrut. Maitsesta kaste basiilikuga ning lase madalal kuumusel kaane all 10 minutit haududa. Viimasena sulata sisse Merevaik ja jäta veel kaane alla 5minutiks hauduma.

Kui makaronid keedetud-kurnatud ja kaste valmis lao need kihiti ahjuvormi nii, et kõige alumine kiht on makaronid ja kõige viimane kiht lihakaste. Kata pealt riivitud juustuga ning küpseta 200kraadises ahjus 20minutit. Lase vormis 10minutit tõmmata ning serveeri külma piimaga. Sooja õhtut!

3 kommentaari:

  1. Proovisin, tuli hea rammus ja toitev roog. Omapoolse täiendusena riivisin sisse veel muskaatpähklit.
    Hea lihtne teha, maitsev ka, nii et aitäh retsepti eest, see läheb kindlasti kordamisele :)

    VastaKustuta
  2. Väga hea, et meeldis. Mõnus argiõhtu roog on tõesti - lihtne teha ning maitseb hea.

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...