reede, 3. september 2010

Tummine shokolaadijäätis - kuuma suve meenutaja

Sel suvel sõid küll kõik eestlased ohtralt jäätist - kirjutasid ju sellest lehedki. Ma ei tea, kuidas teiste jäätise-hullusega on, aga minul on tavaliselt läbi aasta püsivalt erinevad jäätisevalikud sügavkülmas olemas.

Kui aga päike enam ei kõrveta ning jäätisest pole vaja mitte nii palju jahutust, kui lohutust otsida, on ka võimalus maitsed ja kooslused millegi rikkaliku ja sügavama vastu välja vahetada.

Ma olen maa-laps ja meil müüdi kunagi ammusel ajal shokolaadijäätist näiteks kilekotiga. Vanemad on rääkinud, et jäätis tuli suurtes kastides ja sealt tõsteti siis kulbiga ostjale soovitud kogus. Kodus olid meil pikad vahvlitopsi tornid ja sealt me siis seda kile-koti jäätist serveerisime.

Hoolimata eriskummalisest pakendist on see parim shokolaadijäätis mida ma eales söönud olen. Küllap annab oma osa maitse headusele ka rõõmus lapsepõlve nostalgiahelk, aga kes meist ei püüaks taasluua lapsepõlves proovitud maitseid.

See jäätiseretsept siin jõuab eelpool kiidetud jäätisele üsna lähedale. See on tummine ja tugevalt shokolaadine, kergelt mõrkja järelmaitsega.
Ja valmistada on seda lihtsaimast-lihtsam (mina tegin enda oma valmis ühe reklaamipausi ajal) ning jäätisemasinat pole tarvis.

Ca liitri jagu jäätist:
- 1 purk või 400grammi SUHKRUGA kondenspiima
- 400 ml vahukoort (võimalusel väiketootjate, nt Nopri oma)
- 4-9 MAGUSTAMATA kakaopulbrit (Fazeril on hea, aga sobib ka Meie Mark)

Vahusta vahukoor kuju hoidvaks vahuks (nn. firm peak) ja lisa hulka kondenspiim. Sega (miksriga) läbi. SÕELU (oluline, et ei jääks kakaotükke) hulka 4 spl kakaod ja sega korralikult läbi.

Minule meeldib tugevalt kakaone, kergelt mõrkja järelmaitsega jäätis, seega panen väga palju kakaod- isegi kuni 9spl, seega lisa kakaod osada kaupa ja maitse pärast iga segamist ja vajadusel lisa veel kakaod, kuni saavutad oma lemmik-shokaaldijäätise maitse. Külmuta üleöö suletud anumas. Head mõnulemist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...