teisipäev, 31. august 2010

Pidutiivad aasiapärases marinaadis - lihtne suupistelaua täiendus

Pidutiivad nagu neid inglise keelest otsetõlkena nimetataks on minu meelest sellele roale ülimõnus nimetus. On neid ju lihtne teha ka tõesti pöörases koguses, pealegi odav ning aega-jõudu kulub vähe - hoolimata sööjate arvust - ideaalne pakkuda suupistelaual.

Tuleb tunnistada, et valmistan neid vahel ka nädala keskel, ilma ühegi piduliseta. Need on suurepärane täiendus kodusel filmiõhtul.

Minule meeldivad kanatiivad kõige rohkem kergelt aasia mõjutustega marinaadis, mis küpseb ahjus mõnusasti kleepuvaks ja annab tiibadele imeilusa kuldse jume ja -läike.

Kui valmistan suuremat kogust tiibu, marineerin neid alati suures clip-on kilekotis, kui aga kodustele, siis segan tiivad marinaadi nende küpsetamisalusel. Nii saan näole ka suure naeratuse, sest suutsin ju endale vähem koristustööd tekitada.

Marinaadiretsept on mul alati taaskord silma järgi, aga sinna läheb:
- 3 osa soja
- 1,5 osa või vastavalt julgusele tšillikastet
- 1,5 osa või vastavalt maius-astmele suhkrusiirupit/mett

Sega kokku marinaad, kus põhjaks on sojakaste ning sõltuvalt sellest, kui vürtsiseid ja kleepjaid kanatiibu soovid lisa rohkem tšillikastet ja/või magusainet. Mulle meeldivad kanatiivad üsna vürtsikana ja tugevalt glasuurituna, magusa nüansiga, seega panen kahte viimast nimekirjas marinaadi üsna ohtralt.

Arvesta umbes 300grammi kanatiibu inimese kohta; pool sellest, kui suupistelaual on ohtralt muutki maitsvat. Lõika, või pigem löö kanatiivad 3ks tükiks nagu allpool pildil näidatud.
Sega kokku marinaadiga ja lase vähemalt 30minutit tõmmata, võimalusel üleöö.
Küpseta 200kraadises ahjus seni, kuni kanatiivad saavutavad Sulle meelepärase pruunistusastme. Minule maitsevad tiivaotsad juba pool-kärsanuna ja küpsetan seega 25minutit 200kraadises ahjus, lisaks 5-8minutit 220kraadises.
Soovi korral raputa serveerimisel peale seesamiseemneid. Sobivad süüa nii külmalt, kui kuumalt. Hääd piduõhtut!

6 kommentaari:

  1. Järgi proovitud. Isegi kaks korda ühel nädalavahetuse jooksul ja tõesti keele viib alla. Saab minu väga tihedaseks snäki roaks;)

    VastaKustuta
  2. Aitäh, aitäh K.

    Minu suur rõõm, kui uut ja head avastasid.

    VastaKustuta
  3. Nämma! Marinaad saab timmida oma maitse järgi, aga idee oli suurepärane!
    Tänan!
    Nüüd siis sellest blogist minu laual tihedamini see kanatoit ja ka korvikesed kanasisuga

    VastaKustuta
  4. Super! Avastasin sinu blogist väga palju ülimaitsvaid hõrgutisi:))) Mees on üliõnnelik ja nüüd korraldab filmiõhtuid VÄGA tihti, sest teab, et alati teen siis neid supermaitsvaid pidutiivi:)))

    VastaKustuta
  5. Aitäh soojade ja ilusate ning inspireerivate sõnade eest - just sellised kommentaarid on need, mis ikka edasi kirjutama motiveerivad. Minu suur suur rõõm!

    VastaKustuta
  6. Olen enda jaoks avastanud sama retsepti välja arvatud sojakastme lisamine, võibolla proovin sedaviisi kah. Soovitaks omalt poolt aga seesamiseemned lisada juba küpsetamise ajaks, sellega saab röstida seemned kah värskemaks.

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...