pühapäev, 3. oktoober 2010

Karamelline õunakook - minu firma õunakook

See mõnusalt mahlane, tugevalt karamelline, mahedalt hapukas ja kergelt kaneeline küpsetis on minu jaoks täiuslik õunakoogi kombinatsioon. Sellel on krõbe ja karamellise maitsega põhi, mida katavad mahlased-hapukad õunad, mis kaetud sametpehme, kerge kaneelimekiga kreemiga.

Valmistan seda kooki sügishooajal kindlasti paar-kolm korda. Ülilihtne teha, äärmiselt maitsev ja mahlane - sügisese õunahooaja kindel hitt. Külalistele pakkudes küsib enamik lisatükki ja retsepti :)

Koogi salakoostisosa on Vilma Juubeli-tordipulber, mis võiga segatult annab tulemuseks mõnusalt krõbeda karamellise põhja.

Seda õunakooki sõin ma esmakordselt aastaid tagasi toreda Lenka juures, olen retsepti aastate jooksul natuke tuuninud, see õnnestub alati ja on kindlasti minu firma õunakook.

Valmib toekas kook, 26 cm vormis:
- 1 pakk Vilma Juubelitordipulbrit
- 65 grammi pehmet, toatemperatuuril võid
- 2-3spl vett
- 3 muna
- 500 grammi 20% hapukoort
- poole kilo jagu hapukaid õunu
- 1 tl vaniljesuhkrut
- 1 spl suhkrut
- 0,5 spl kaneeli

Vala tordipulber kaussi ja tõsta 3 kuhjaga supilusikatäit pulbrit tagasi pakki. Sega käte abil kausis kokku tordipulber ja pehme või. Lisa nii palju vett, et saaksid kuju hoidva tainapalli, mis käte ega kausi külge ei jää. Suru tainas lahtikäiva koogivormi põhja ja külgedele. Aseta külmkappi.

Sega kausis kokku 3 muna ja ülejäänud tordipulber. Lisa hapukoor ja sega ühtlaseks.

Puhasta ja koori õunad, lõika õhukesteks viiludeks. Sega hulka suhkrud ja kaneel.
Vala õunad ühtlaselt koogipõhjale. Lisa hapukoorekaste ja küpseta 170kraadises ahjus 45-50minutit, kuni kook on pealt kuldne. Kaunist sügist!

5 kommentaari:

  1. Mäletad, sa kunagi andsid selle retsepti mulle ja nüüdseks oli see lootusetult ära kadunud. Mõtlesingi sulle kirjutada ja uuesti küsida, aga sa jõudsid ette. Aitäh!

    VastaKustuta
  2. Tore on kuulda, et see retsept ikka kummitama jäi ja et see nüüd Sinu köögis ka taaskord kasutust leiab :)

    VastaKustuta
  3. Teen seda kooki teist aastat juba lugematu arv kordi. Kuigi ma magusat eriti ei armasta, on see kook niiiiii hea! Aitäh!

    VastaKustuta
  4. Väga väga tore, et see imeline õunakook mitmeski kohas on hitiks saanud. On tõesti hea kook.

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...