neljapäev, 21. juuli 2011

Kuumalainele vastulöök - jahutav maasikasorbett

Vastupidiselt tavapärasele, kus kõigepealt sissejuhatava loo retseptile räägin, alustan täna kohe sellest, kust retsept pärit on.

Nimelt ilmus eile kokaraamat "Oma maa maasikas."

Tegemist on digitaalse kokaraamatuga, kust leiab hulganisti väga põnevaid retsepte maasikatest - on nii soolaseid kui magusaid üllitisi, on jäätist, suppi ja joogipoolistki.

Oma panuse on andnud mitmed professionaalsed ja väga kõrge tasemega kokad, mõtteid ja retsepte jagavad ka toidublogijad. Suure uhkusenoodiga hinges hõiskan, et on minugi poolt 3 retseptikest raamatus kirjas. Kiigake, vaadake, otsige inspiratsiooni ja leidke mindki üles ning katsetage maasikased road järgi. Raamatu leiate SIIT.

Nüüd aga siis retsepti juurde, milleks on jahutav maasikasorbett. Pärit see sealt samast kihvtist kokaraamatust, Mari-Liisi sulest.

Vaja läheb:
- 500 grammi maasikaid
- 100 grammi suhkrut
- 1 spl sidrunimahla
- 1 spl kanget alkoholi (Nt rabarbriviina või cointreaud)
- 1 munavalge
Mina lisasin ka vaniljesuhkrut.

Tükelda maasikad, lisa suhkrud ja lase tunnike seista. Sega aegajalt, et suhkur sulaks. Purusta maasikad koos eraldunud vedeliku, sidrunimahla ja alkoholiga moosiks. Klopi munavalge kergelt vahuseks ning sega moosi hulka. Kalla segu jäätisemasinasse, see teeb ülejäänud töö. Lase sügavkülmas enne serveerimist tunnike-kaks taheneda.

Kui jäätisemasinat käepärast pole, vahusta munavalge tugevaks vahuks, sega õrnalt moosi hulka ning pista segu sügavkülma. Sega segu mõned korrad poole tunniste intervallidega kahvliga läbi, et ei tekiks jääkristalle.

Ja nii lihtsalt saabki maasikateemalise kokaraamatu sirvimise kõrvale isevalmistatud maasikajäätist limpsida. Head avastamist!

2 kommentaari:

  1. Kätrin, mul on nii uhke tunne, et sa just minu retsepti raamatu tutvustamiseks valisid!
    Aga olgem ausad, ilmad on ka muidugi sorbetti soosivad ja maitsev on see ka.
    Mis mul nüüd muud üle jääb, kui järgmist maasikahooaega alustada sinu maasikabelliniga!:P

    VastaKustuta
  2. Mari-Liis, see Sinu sorbett on mul ammu hinges ja nii ta raamatu auks tehtud saigi, muidugi see ilmafaktor ka :)
    Suure rõõmuga ootan järgmist maasikahooaja avalööki :)

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...