reede, 27. detsember 2013

Piparkoogi-tiramisu pisikese üllatusega

Inspireerituna Itaalia armastatud magustoiduklassikust tiramisust, aga meie jõulu maitsetega, üdini pidulik. Nimi tiramisu tähendab tõlkes "tõsta mind üles" ja see magustoit seda kindlasti teeb - tõstab nii tuju kui ka mängulusti. 
Kui lisad valitud kaussidesse mandli ja nuputad õnnelikule võitjale väikse meene, saab magustoiduring lisaks maitsenaudingule ka mängulise poole juurde, mis lisaks jõuluvana kinkidele kindlasti omajagu elevust juba toidulauas tekitab.  

Kuuele:
- ca 200 grammi Selga Mini piparkoogiküpsiseid
- 250 grammi mascarpone juustu
- 200 ml vahukoort
- 2 spl suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- 300 grammi mandariinipoolikuid kompotist
- 200 ml  mandariinikompoti vedelikku
- 100 ml konjakit

Vahusta koor suhkrutega pehmeks vahuks, sega hulka toasoe mascarpone, veerand mandariinikompoti vedelikust ja pool konjaki kogusest.

Ülejäänud kompotivedelik vala madalale alusele, lisa teine osa konjakit – see on küpsiste niisutussiirup. Tõsta igasse kaussi supilusikatäis kreemi, lisa 3-4 küpsist, mandariinipoolikud ja seejärel uuesti kreemi. Korda kuni kausid täis. Ära unusta ühte või kahte kaussi mandlikest lisamast! Kaunistuseks pudista peale mõned küpsised ja lisa mandariini viilud. Magustoit tahab enne serveerimist mõned tunnid tõmmata. Kelle kausikeses on õnne-mandel?

1 kommentaar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...