kolmapäev, 24. veebruar 2010

Magusvürtsine õhtusöök aasiast - sealiha mustade ploomidega

Mulle meeldib, kui soolasel toidul on kergelt magus mekk juures.
Näiteks lisan bolognesekastmesse alati omajagu suhkrut või mett, sest muidu on kaste minu jaoks liiga hapu. Samuti fännan ma magushaput sealiha, kanatiibu vahtrasiirupiga ning teisi kergelt magusaid soolasroogi.

Siit üks tõeliselt hea ja kiiresti valmiv toit kõigile magus-soolase sõpradele.

Kuigi retsept nõuab mõningaid asju, mida võib-olla kohe kodust võtta pole, on need kõik hea hinnaga supermarketitest saadaval. Seda toitu on väga lihtne teha, midagi hakkida pole vaja ning pliidi taga peab aega veetma maksimum 10minutit.

Jagub kahele suure näljaga sööjale:
- 300 grammi sealiha (mina kasutasin valmislõigatud guljassi-liha)
- 3 spl jahu
- 150 grammi kuivatatud musti ploome
- 3-5 spl magusat tšillikastet
- 3-5 spl sojakastet
- 2 tl punasesõstrazeleed või muud hapukat moosi
- soola
- kuni 1 liiter keevat vett
Serveerimiseks (röstitud) mandlilaaste ja munanuudleid või riisi.

Pruunista liha kiiresti kõrgel temperatuuril. Maitsesta soolaga. Raputa peale jahu, sega läbi ning pruunista keskmisel kuumusel umbes 5 minutit. Lisa maitsejärgi tšillikastet, soja, sega läbi ning vala peale pool liitrit keevat vett. Laseminut-kaks podiseda.

Lisa ploomid, punasesõstrazelee, sega läbi. Maitse, vajadusel lisa sojakastet. Alanda kuumust ja lase madalal kuumusel 5minutit kaane all podiseda. Sega vahepeal paar korda ja vajadusel lisa vett.
Kaste peab jääma paks, siirupine ja kleepuv.
Serveeri munanuudlite või riisiga, garneeringuks mandlilaastud, mis annavad roale viimase lihvi. Head isu!

2 kommentaari:

  1. Assamait naine! Mul on tuumanälg. See blogi on selgelt kurjast :D T.

    VastaKustuta
  2. Tore, kui isutama ajab, siis on eesmärk täidetud.

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...