esmaspäev, 22. veebruar 2010

Patune suutäis hommikukohvi kõrvale - väga shokolaadised muhvinid


Need siin on vaieldamatult ühed parimad shokolaadimuhvinid, mida söönud olen. Pehmed, mahlased ja tumedast shokolaadist natuke mõrkjad. Võrreldes tavapäraste keekside-muhvinite retseptidega ka suhtleliset rasvavaesed.

Retsept pärineb Nami-namist, kergelt mugandatud.

Valmib 12 suurt muhvinit:
- 2 muna
- 50 grammi suhkrut + 50 grammi fariinisuhkrut või 100grammi roosuhkrut
- 2tl vaniljesuhkrut
- 135 grammi jahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl soodat
- 4spl kakaod (ilma suhkruta, näiteks Meie Mark)
- 50 grammi võid
- 175 grammi 10% hapukoort või maitsestamata jogurtit
- 100 grammi tumedat shokolaadi
Vahusta munad suhkruga kohevaks. Sega jahu, küpsetuspulber, sooda, kakao ja vaniljesuhkur omavahel ning sõelu munavahu hulka. Lisa hapukoor ja jahtunud sulavõi, sega ühtlaseks. Haki shokolaad väiksemaks ning lisa kõige viimasena taina hulka. Sega kergelt läbi, jaota tainas muhvinivormidesse.

Küpseta 180kraadi juures 15minutit. Lase enne serveerimist natuke jahtuda.


4 kommentaari:

  1. mul tihtipeale muffinid ei kerki niimoodi ümaraks. ma ei tea, milles küsimus. emal kerkivad nii et vähe pole :) vaatan, et sul ka. proovin selle retsepti järgi. äkki õnnestub. muide seda kanakarrit tegin. väga hea tuli. ;) keep up the good work.

    VastaKustuta
  2. Tead, mul täitsa sama jama - osad kerkivad ilusad ümarad ja osad sellised viltu nagu ahjus oleks tuul olnud ühest suunast. Ma olen püüdnud uurida, millest see tuleb ja katsetanud ka erinevaid tainajaotamise viise - no ei õnnestu alati saada ühtlaseid ilusaid ümaraid muhvineid.
    Tore, kui karri meeldis.

    VastaKustuta
  3. Patused hommikud Sul tõesti :)

    VastaKustuta
  4. Minu muhvinid on absoluutselt alati pealt katki, mitte kunagi ei tule ümarad. Olen erinevaid retsepte ja taigna paksuseid ja ahju temperatuure proovinud, aga vot ei õnnestu :(((

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...