pühapäev, 29. detsember 2013

Juustu-tartaletid: suupistelaua kiire noobel täiendus

Oleks vaid kõik retseptid, mida julgelt ka pidulikumalt koosviibimisel pakkuda nii lihtsad nagu karp küpsiseid, purk moosi ja tükk juustu, aga just selline see "retsept" siin on. 
Suured krõbedad soolakad küpsised on mõnusaks põhjaks lõputule kombinatsioonide jadale klassikalisest juustu ja moosi kooslusest, andes võimaluse aastavahetuse pidulikumal peol lihtsalt särada, kuna nende valmistamine on tõesti imelihtne, aga tulemus noobel. 

Vaja läheb:
Laima Nature küpsiseid tartaleti põhjaks
Erinavaid moose: näiteks viigimarja, sibula, jõhvika, vaarika
Erinevaid juustusid-sinke: näiteks kitse-, sinihallitus-, valgehallitusjuustu, parmasinki, chorizot jms
Kaunistuseks ürte, pohli, tšillit

Määri igale küpsisele teelusikatäis moosi, murenda peale juust või paiguta lihaviil, lisa soovi korral ürte ja marju ning küpseta 220kraadi juures ülemisel restil kuni 5minutit.
Proovi kindlasti viigimarja-sinihallitusjuustu; vaarikamoosi-kitsejuustu, jõhvikamoosi-valgehallitusjuustu ja sibulamoosi-parmesani kooslust. Katsetada tasub ka erinevate sinkidega, näiteks vaarikamoosi-parma singi-pohlade kooslus on väga maitsev. Särtsakat aastavahetust! 

1 kommentaar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...