Laupäev, 28. august 2010

Kananagitsad mandlipaneeringus - filmiõhtu kuldsed kaaslased


Mida rohkem sügisemaks väljas kisub, seda vähem mind õue kisub ja sellest tulenevalt hakkab kodus toimuma rohkem filmiõhtuid ning muidu mõnusaid olemisi. Just selliseid üritusi, kus tahaks süüa "midagi head".

Teate ju küll - see ei saa olla mingi kõhtutäitev (ahju)roog ega ka üliväike snäkk, vaid midagi täpselt sinna vahepeale - mõnus diivanil nosida aga siiski piisavalt toekas, et õhtusööki asendada.

Selliseid kananagitsaid olen ma nüüd teinud juba omajagu kordi ning nad on meie kodus alati oodatud filmiõhtu lauakate. Keefiris marineerimine muudab kanafilee enneolematult pehmeks ja hõrguks. Ja mandlipaneering ei muutu ka jahtudes pehmeks, vaid säilitab küllalt hästi ka pikemat aega oma krõbedust.

Kõrvale kindlasti kaste hapukoorest ja tillist - kuigi võib tunduda imelik, töötab see maitsekooslus suurepäraselt.

Jagub 3-4le:
- 600 grammi kanafileed/broilerikintsuliha
- 200 ml keefiri/hapupiima
- 200 grammi mandlilaaste
- 50 grammi suhkruta maisihelbeid
- soola, pipart
- praadimiseks õli

Kastme valmistamiseks:
- värsket tilli
- hapukoort
- majoneesi
- soola

Lõika kanaliha suupärasteks tükkideks, paksemad kohad liblikana lahti (siis küpseb kana ühtlaselt läbi). Pane kanatükid keefiri/hapupiima vähemalt tunniks marinaadi.*

Paneeringu valmistamiseks purusta köögikombainis/blenderis mandlilaastud ja maisihelbed peenikeseks pudiks. Maitsesta ohtra soola-pipraga. Laota taldrikule.

Vajuta kõik kanatükid igast küljest tugevalt paneeringu sisse, et need saaks ühtlaselt kaetud. Lase 30minutit külmkapis taheneda!

Prae kuumas õlis mõlemalt poolt kuldseks.

Kastme valmistamiseks haki till peenikeseks ning sega kokku ohtra hapukoore ja majoneesiga. Maitsesta soolaga. Serveeri kohe koos kuldsete kananagitsatega. Häid elamusi!

*Kui keefiri kodus pole, kasta kanatükke enne paneerimist lahtiklopitud munasse.

3 kommentaari:

  1. Oh kui isuäratavad ! Super idee ! Mulle väga kanafileed maitsevad

    VastaKustuta
  2. Aitäh, Anonüümne! Tasub proovida, sest üks paremaid asju, mida kanafileest teha on nagitsad!

    VastaKustuta
  3. mulle üldse ei meeldinud, võõras maitse ja jube segapuder....

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...