reede, 13. august 2010

Nigella sidrunipasta - kiire päeva värskendav kosutus


Ma ei tea, kuidas teiega on, aga minul on mõned asjad, mida lihtsalt ei sööda kunagi koos. Näiteks makaronid ja ahjuliha või riis ja hakklihakaste. Nad kohe ei käi kokku.

Enne, kui ma lugesin mitmete inimeste kiitust nami-namis Nigella sidrunipasta kohta, poleks ma eales söönud koos pastat ja sidrunit. Aga kui kõik kiidavad, siis peab selles ju midagi olema. Ja tõsi ta ongi - see väga lihtne retsept on korraga energiatandev ja rahustav; kõhtutäitev aga kerge.

Just selline roog, mida teed kiirelt pärast rasket tööpäeva, sööd seda diivanil keras istudes ja mõtteid kogudes, et siis veel terve pika õhtu köögis toimetada (sünnipäevalapse sünnipäevapidude igaõhtune kava)

Kui kellelegi tundub, et see ei saa midagi maitsvat olla, siis palun proovige siiski - üllatute kindlasti! Nagu nimigi ütleb, pärineb retsept Nigellalt!

Jagub kahele:

- ca 160 grammi linguine pastat* või spagette

Kastme jaoks:
- 1 munakollane
- 70 ml vahukoort
- 30 grammi riivitud parmesnai (sobib ka Forte)
- poole sidruni koor ja mahl
- natuke soola
- serveerimiseks siledalehelist peterselli

Keeda pasta ohtras ja tugevalt soolatud vees pakendi juhiste järgi.

Kastme valmistamiseks sega omavahel munakollane, koor, värskelt riivitud parmesan, riivitud sidrunikoor ja sidrunimahl (sidrunit ei pea tilgatuks pigistama ja viimast koort pealt riivima - saab äkki liiga hapu) Maitsesta natukese soolaga, kuid ära pipart kindlasti pane, sest see on hõrk, kreemine pasta, ei midagi liiga äkilist!

Kurna pasta, vala tagasi potti ja lisa kaste ning sega läbi. Pasta kuumuses valmib ka kaste, seega pole tarvis toorest munakollast karta. Serveeri hakitud siledalehelise peterselliga. Hääd kosumist!

*linguinid on nagu spagetid, kuid tibake jämedamad - väga mõnusad tugevamate kastmete kõrvale.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...