teisipäev, 24. august 2010

Tervitame sügist - nõiduslik shokolaadijook salakoostisosadega

Eilne õhtu oli kui sügaval sügisel - külm ja vihmane. Ja kohe hakkab hing ihkama midagi kuuma ja kosutavat. Kuna terve suve on joodud vaid erinevaid jääjooke, teadsin kohe, et ainult teega ma ei piirdu, vaid valmistan üht oma lemmikut südatalvist hingepaid - kuuma shokolaadi.

See pole mitte tavaline kuum kakao-jook, vaid sisaldab mitmeid salakoostisosi-valmistamisnippe, mis sellele nõiduslikku väga annavad.

Esiteks tuleb seda teha korralikust, tumedast 70% shokolaadist ja kindlasti segada vispliga. See viimane nipp pärineb Ecuadoris elanud Lauralt, kes teab rääkida, et nii lahustub shokolaad korralikult piima sisse ära ning saad paksu, justkui siirupise shokolaadijoogi. Teiseks ja kuigi tundub võib-olla imelik, aga kaneel ja vanilje on iga kakao kohustuslikud koostisosad.

Retsept inimese kohta:
- suure tassi jagu piima (250ml)
- 50 grammi tumedat, 70% shokolaadi
- 1 tl mett
- näpuotsaga kaneeli
- sorts vanilje-ekstrakti või näpuotsaga head vaniljesuhkrut.

Kõik ülaltoodud koostisosad on kohustuslikud - just nii saad paksu, kosutava ja tugeva maitsega shokolaadijoogi.

Kuumuta piim ja lisa shokolaad. Sega vispliga ja kuumuta madalal tulel ca 5 minutit, kuniks jook natuke pakseneb ja pinnale tekib vaht. Lisa vanilje, mesi ja natuke kaneeli, aga tõesti vaid nii vähe, et saaksid juurde maitsesügavust, aga mitte kaneelist-maitset. Sega korralikult vispliga läbi ja lase minuti jagu tõmmata.

Salakoostisosadena lisa üllatuseks juurde ühte neist:

- Mintu piparmündilikööri - nagu kuum Marianne komm - imehea!
- tubli sorts rummi - kustutab kõik tööpäeva mured ja suigutab unele
- paras annus jahvatatud chillit - kosutab ja annab elujõudu
- kaneelipulk - vaieldamatult maailma parim lusikas, millelt kakaojooki limpsida

Lisa valmis shokolaadijoogile meelepäraseid üllatusi ja sega veelkord läbi ning serveeri kohe lemmik-kruusist. Minu vaieldamatu lemmik on chilli ja kaneelipulk lusikaks. Mõnusat olemist!

4 kommentaari:

  1. Imemõnus! Vaatan kohe šokolaadivarud üle, et vajadusel oleks ikka käepärast:)

    VastaKustuta
  2. Ma armastan Su toidublogi! Algul mõtlesin, et kuidas ma võõra inimesena seda nüüd kirjutan siia, aga siis avastasin, et me ju sama kodulinna tüdrukud:)
    Su retseptid on jumalikud! Alati kindla peale minek.

    VastaKustuta
  3. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  4. Mul samuti ohtralt shokolaadi koju varutud - pärast kuuma suve on esimesed külmad-pimedad-märjad õhtud eriti nukrad ja siis kulub seda jooki õige ohtralt.

    Merly, aitäh Sulle - see on alati minu päeva helegim hetk, kui kuulen, et keegi minu kirjutistest miskit hääd saab- mõtteid, inspiratsiooni, indu! Minu suurim rõõm. Ja kui veel oma kodukandi inimesed - alati puhas rõõm!

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...