pühapäev, 15. august 2010

Suveõhtu piduroog - pardifilee salat rukola ja nekatriiniga

Mulle on part alati meeldinud. Tellin seda restoranis meelsasti, eriti siis, kui sellel on kergelt magus kaste - töötab pardiga minu meelest iseäranis hästi.

Väga kaua oligi part minu jaoks eksklusiivselt ainult restorani toit, aga nüüd, kus poest on saada külmutamata pardi rinnafileed (Rannarootsi toode vaakumpakendis) saab ka kodus seda tiba pidulikumat linnuliha ise valmistada. Ja ausalt, see ei ole üldse keeruline. Sel korral kõrvale pähkliselt vürtsine rukola, magusaks nüansiks nektariinid ja mustsõstrakaste.

Jagub neljale:
- ca 500 grammi pardirinnafileed
- soola, pipart
- 200 grammi rukolat
- 3-4 nektariini
- head oliiviõli

Kastme jaoks:
- 2 spl mustsõstramoosi
- 2 spl vett
- 2 spl tšillikastet
- pardi praeleem
- soola

Pardi valmistamisõpetus Mari-Liisi blogist:
Lõika pardifilee nahale risti-rästi lõiked kuni lihani ja aseta KÜLMALE PANNILE NAHK ALLPOOL. Puista peale soola, pipart. Prae keskmisel kuumusel 5-8minutit, et nahk muutuks krõbedaks ja rasv välja sulaks. Vahepeal vala vajadusel pannilt rasva ära. Pööra fileed ümber ja prae ka teiselt poolt 5minutit ning raputa soola-pipart krõbedale nahale.
Mässi filee fooliumisse ning pista 5ks minutiks 200kraadisesse ahju. Kui aeg möödas, lase fooliumis rahulikult 10minutit tõmmata.

Samal ajal pese ja nõruta rukola, haki nektariin väikesteks kuubikuteks ja aseta salativaagnale. Nirista peale nõks oliiviõli.

Kastme valmistamiseks kuumuta väikeses kastrulis mustsõstramoos, vesi, tšillikaste ning nõruta fooliumist juurde pardi praeleem. Lase keema tõusta ja redutseeri natuke, et saaksid siirupilaadse, paksema kastme.
Lõika pardifileed õhukesteks viiludeks, aseta rukolale, vala peale kaste. Serveeri kõrvale head saia, millega taldrikult hea kastme kätte saab. Head proovimist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...