kolmapäev, 11. august 2010

Rukolasalat parmesani ja balsamicoga - lihtne üllataja


Nagu nimi ütleb, on sel salatil vaid kolm koostisosa ja tõepoolest on see üllataja, sest enamik inimesi, kes näeb taldrikul suurt kogust salatilehti, esmapilgul suurema lisandita, ei oska arvatagi, kui palju maitsenüansse see endas peidab.

Rukola kergelt mõrkjas pähkliline maitse, palsamiäädika hapukas-magus eriline helk ning sügavalt, võib isegi öelda, et magusalt soolane parmesani maitse loovad koosluse, mis sobib nii kergeks lõunaks hea ciabattaga, tiba nooblimat õhtusööki täiendama kui ka hea grillitud veiseliha kõrvale.

Lisaks ka valmistajale tõeline rõõm - valmib hetkega ning korraga saab toita ka ohtralt sööjaid.

Retsepti tegelikult väga polegi, annan kogused inimese kohta, korrutage vastavalt:
- 2 peotäit rukolat ehk põld-võõrkapsast
- 2 spl head palsamiveiniäädikat (parim on Belazu, aga ka M&S saab häid)
- 2 spl VÄRSKELT! riivitud parmesani (hädakorral sobib ka Forte)
- tilk head külmpressi oliiviõli

Puista kaussi rukola, riivi peene riiviga hulka parmesan, lisa palsamiveiniäädikas ja tilk õli. Sega kõik käte abil segamini. Peale riivi veel pisut parmesani. Serveeri. Häid üllatusi!

2 kommentaari:

  1. Mina olen ka sel moel rukkolat ikka väga suurtes kogustes ära tarbinud. Katsetanud olen ka balsamico asemel Naršarabiga ja oli ka täitsa mõnus. Veidi magusam lõpptulemus, aga kooslus toimis.

    VastaKustuta
  2. Ooo, see on hea mõte, aitäh, Tuuli! Ma alles õpin naršarabi tundma - aga marinaadides on ta oma kindla koha juba leidnud.

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...