Pühapäev, 29. august 2010

Vietnami kohv ja -jäätis: magus ja ergutav kohvi(magustoit)

Vietnami kohv ei ole midagi müstilist ega kümnest ürdist kokku segatud vürtsikas kohvijook. See on hästi kange must kohv, mida maitsestatakse ohtralt suhkruga kondenspiimaga. Oluline on, et jook saaks hästi magus ja tummine. Sobib serveerida nii kuumalt kui rohke jääga kuumal suvepäeval.

Minu lemmik on aga hoopis Vietnami kohvijäätis, mis maitseb täpselt nii nagu vanasti Kalevi kohvinäts - vaieldamatult parim näts maailmas :) Oivaliselt maitseb ka jäätis, mõnusalt kohvist mõrkjas ja kondenspiimast magus-kreemine.

Jäätise jaoks (põhiretsept Kokkama blogist):
- 400 grammi suhkruga kondenspiima
- 400 ml vahukoort
- 1-2 spl lahustuvat kohvi (lahusta natukeses külmas vees)
Vahusta koor pehmeks vahuks, sega hulka kondenspiim ja kohv. Külmuta sügavkülmas. Head proovimist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...