teisipäev, 24. august 2010

Teriyaki kanavardad - kiire, lihtne ja ai, kui maitsev.

See pole nüüd küll enam mingi saladus, et mulle meeldib soolase ja magusa kooslus. Üks parimaid magusa nüansiga kastmeid on teriyaki.

Teriyaki on traditsiooniline Jaapani grillimismeetod ja -kaste (teri tähendab Jaapani keeles läiget, mille glasuur lihale jätab ja yaki on grillima)

Teriyaki kastet tehakse sojakastmest, mirinist ja suhkrust/meest, mis redutseeritakse kokku paksemapoolseks kastmeks. Mulle meeldib poest enim Santa-Maria teriyaki, kuna see on paksem ja üsnagi magus. Siin üks mõnus roog, mida saab ideaalselt valmistada nii grillil, kui ka tavaahjus.

Retsept sööja kohta:
- 1 keskmine kanafilee
- pool punast paprikat
- pool kollast paprikat
- 2 spl teriyaki kastet

Lõika kanafilee suupärasteks tükkideks ja pane teriyaki kastmesse marinaadi. Lase mõni tund-üleöö tõmmata. Puhasta paprikad ja lõika suupärasteks tükkideks.
Lüki kana ja paprika vaheldumisi vardale, pintselda üle teriyaki kastmega ja küpseta 200kraadises ahjus umbes 20-25 minutit, kuniks kana on läbiküpsenud ja kuldne. Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...