kolmapäev, 18. august 2010

Mesine riivleivaga-rullkook Eesti auks. Kodumaise hõnguga magustoit.

See on üks neist retseptidest, mida nähes teadsin kohe, et pean seda proovima. Ja ma ei pidanud pettuma. See maitses täpselt nagu arvasin - justkui meekook, aga palju lihtsam valmistada, sest ära jääb erinevate plaatide küpsetamine.

Lisaks meeldib mulle selle koogi juures pisike nõks, et sinna on lisatud riivleiba. See väga eestilik koostisosa tõstab selle koogi kamavahuga samale tasemele- just see, mida pakkuda väliskülalisetele ja sõpradele, kes tulevad reedel taasiseseivusmist tähistama.

Inspiratsioon Ragne blogist, retsept natuke muudetud.
Saab suure vähemalt 8le jaguva rullkoogi:
- 3 muna
- 0,5 dl suhkrut
- 3 spl mett
- 1 dl riivleiba
- 1 dl jahu
- 0,5 dl maisi/kartulitärklist
- 1 tl küpsetuspulbrit

Vahele ca 250 grammi hapukoort.

Vahusta munad suhkruga kohevaks heledaks vahuks. Lisa hulka vedel mesi, sega õrnalt läbi. Sega riivleib, jahu, tärklis, küpsetuspulber ja vala munavahule. Sega õrnalt läbi.
Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile (katab umbes 24X35 cm plaadi) ja küpseta 225kraadi juures kuni 5 minutit. Jälgi küpsemist ahju juures, sest kook ei tohi liialt küpseda - kergelt kuldne on täpselt paras, siis saab koogi ilusti rulli keerata.

Võta kook ahjust ja piserda natukese veega. Puista uus küpsetuspaberileht tuhksuhkruga ja tõsta kook plaadilt paberi abil sinna peale ning tõmba seejärel pealmine küpsetamispaber koogi küljest lahti.

Keera kook alumise küpsetuspaberi abil rulli ja lase mõned minutid jahtuda.

Rulli kook lahti, lisa vahele hapukoor, hõõru laiali ja keera kook uuesti paberi abil ettevaatlikult rulli. Lase enne serveerimist mõned tunnid-üleöö tõmmata! Ilusat pidupäeva!

Pildi-aitäh Helenile!

2 kommentaari:

  1. Tere,minumeelest on temperatuur liiga kõrge ja küpseda võiks kauem! 225 kraadi juures läks pealt kiiresti kuldpruuniks ja sees täiesti vedel, panin ahju tagasi ja võtsin temperatuuri 200 peale.
    Mina küpsetaksin 200 kraadi juures 10 minutit.

    VastaKustuta
  2. Anonüümne, eks kõigi ahjud ole erinevad ja neid küpsetusaegu tuleb tiba kriitiliselt jälgida. Minu ahjuga näiteks töötab antud retsept ja küpsetusaeg ideaalselt.

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...