Pühapäev, 15. august 2010

Lihaprae lisandid - maguskrehvtised porgandid ja balsamicoga peedid, sibulad


Ma ei tea, kuidas nii on kujunenud, aga minu jaoks ei ole köögis olemas tüütumat tööd, kui kartulite koorimine.Ma pesen enne ära 8 inimese õhtusöögi nõud, kui koorin kilo kartuleid. Ja mul on olemas väga hea koorimisnuga.

Kui valmistan ahjuliha, siis teengi lisandiks pea alati miskit muud, et ainult kartuleid koorima ei peaks.

Siin 3 ülilihtsat, ent maitsvat lisandit. Sobivad hästi ka fetaga, kui soov on lihavabalt läbi ajada. Nii peet, sibul kui ka porgandid omandavad ahjus (palsamiveiniäädikaga) röstides täiesti uue maitse, on kergelt magusad, karamelliseerunud ja meeldivad ka neile, kes muidu peeti-sibulat või kuumtöödeldud porgandit ei söö.

Kogused taaskord vastavalt sööjate arvule silma järgi.

Maguskrehvtised porgandid:
- 2 keskmist porgandit sööja kohta
- küüslaugu-tšilli õli M&S poest või:
- mõni küüslauguküüs
- kuivatatud tšillihelbeid
- natuke õli
Puhasta porgandid, lõika 3-4cm pikkusteks juppideks, maitsesta õliga või küüslaugu, tšillihelveste ja tavaõliga.


Karamellised punased sibulad ja peedid:
- arvesta 1 suur punane sibul ja 1 keskmine peet sööja kohta
- palsamiveiniäädikat
- õli
- soola

Puhasta sibulad, lõika 6-8sektoriks. Kooritud peedid lõika 4ks. Pane ahjuvormi, lisa korralik sorts (4-10spl) palsamiveiniäädikat, tilgake õli, ohtralt soola. Sega läbi.Rösti juurviljad 200kraadises ahjus 40minutit. Serveeri lihaga või puista peale fetat. Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...