reede, 13. august 2010

Penned herneste ja singiga - argiõhtu päästja


Nigellat on nimetatud külmutatud herneste kuningannaks. Ja kuigi värsked herned on minu lemmiksaadus aiamaalt, ei raatsi ma neist kunagi mingit rooga teha, sest need on paljalt lihtsalt nii head. Seega kasutangi ma rahus kõikjal roogades külmutatud rohelisi pallikesi, sest minu arust on herned ühed vähesed viljad, mis külmas oma maitset ja tekstuuri ei kaota.

See ülimalt lihtne pastaroog valmib välgu kiirusel, ei nõua erilisi koostisosi ent täidab siiski maitsvalt kõhu. Just selline lihtne ja maitsev, kodune toit. Herned lisavad kergelt magusat mekki. Sarnane ahjuroog on siin juba ilmunud, nüüd aga kiirem variant. Retsept on tegelikult rohkem silma järgi, aga üritan siia miskid kogused kirja saada. Aga vaadake siis valmistades ka ikka rohkem silma kui kaalu järgi.

Jagub kahele:
- ca 170 grammi penne pastat (soovitatakse keskmiselt 60-80grammi keetmata pastat inimese kohta)
- 200 grammi head (keedu)sinki
- ca 100grammi naturaalset merevaiku
- ca 200grammi (külmutet) rohelisi herneid
- natuke piima
- soola, pipart
- parmesani

Keeda pasta juhiste järgi ohtras, tugevalt soolatud vees. Kastme valmistamiseks prae kergelt läbi sink, lisa merevaik, natuke piima ning riivi sisse natuke parmesani. Sega läbi, maitsesta vähese soola ja pipraga. Lase kaane all madalal kuumusel 5minutit podiseda. Lisa paras ports herneid ja vajadusel veel natuke piima, kui kaste on liiga paks. Kurna pasta, sega kastme hulka ja lase mõned minutid tõmmata, et herned kergelt läbi kuumeneks. Serveerimiseks riivi peale parmesani. Head isu!

1 kommentaar:

  1. kuna olen regulaarne su blogi-retseptide katsetaja, siis see retsept sobis tänasesse ideaalselt - küll külmutatud herneste puudumisel kasutasin sügavkülmas leidunud külmutatud broccolit ja tulemus oli sellest hoolimata ülimaitsev. veidi tükeldasin lisaks oliive ja päikesekuivatatud tomateid - aga need on lihtsalt mu viimase aja pasta must-have'id. laua ümber olevad rõõmsad silmad tänavad sind :)

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...